Tjedni jelovnik od 20. listopada do 24. listopada

DATUMDORUČAK MLIJEČNI OBROKRUČAKUŽINADORUČAK 3. – 8. R. MLIJEČNI OBROK
20.10.2025.Kukuruzni klipić, jogurt  Pirjana puretina u bijelom umaku s njokima, cikla salata, kruhVoćeKukuruzni klipić, jogurt, voće  
21.10.2025.Pizza rolica, čokoladno mlijeko  Špagete bolonjez, kiseli krastavci  VoćePizza rolica, čokoladno mlijeko   
22.10.2025.Domaći slani klipić, sirni namaz, kakaoVarivo od slatkog kupusa, krumpira i teletine, kruhIntegralni keksiDomaći slani klipić, griz, voće  
23.10.2025.Štrudla s jabukama, sokJunetina u umaku od povrća, žganci, zelena salata, kruhSlani prstićiŠtrudla s jabukama, sok
24.10.2025.Burek motani sir-špinat, mlijekoRižoto od lignji, kruh, voće  Miješana marmelada na kruhu sa sjemenkama  Burek motani sir-špinat, mlijeko
Nadopuna za laktoza intoleranciju:
Mlijeko –zamijeniti s kravljim mlijekom bez laktoze ili biljne zamjene za mlijeko pr. sojino, rižino, zobeno obogaćeno kalcijem (+Ca)
Jogurt, kefir, acidofil – zamijeniti jogurtom bez laktoze ili sojinim jogurtom
Svježi sir – zamijeniti zrnatim sirom bez laktoze
Tvrdi sir – zamijeniti svježim sirom bez laktoze ili dimljenim tofu-om
Puding – pripremiti domaći puding s mlijekom bez laktoze ili s biljnim zamjenama za mlijeko pr. sojino, rižino, zobeno obogaćeno kalcijem (+Ca); sojin puding
Maslac – koristiti meki margarinski namaz ili maslac bez laktoze
Voćni jogurt – koristiti sojin voćni jogurt ili sojin jogurt + voće ili jogurt bez laktoze + voće
Mliječni namaz – koristiti namaz koji nije na bazi mlijeka (npr. namaz od slanutka ili meki margarinski namaz)
Zamjena za gluten:
Bezglutenski proizvodi (kruh, tjestenina, keksi, krekeri….)
Alergija na orašaste plodove također se zamjenjuje.

Povjerenstvo za odobrenje:
Ravnatelj: Ivan Kostanjski, prof.
Glavna kuharica: Milana Dujlović