Školski jelovnik
Tjedni jelovnik od 20. listopada do 24. listopada
DATUM | DORUČAK MLIJEČNI OBROK | RUČAK | UŽINA | DORUČAK 3. – 8. R. MLIJEČNI OBROK |
20.10.2025. | Kukuruzni klipić, jogurt | Pirjana puretina u bijelom umaku s njokima, cikla salata, kruh | Voće | Kukuruzni klipić, jogurt, voće |
21.10.2025. | Pizza rolica, čokoladno mlijeko | Špagete bolonjez, kiseli krastavci | Voće | Pizza rolica, čokoladno mlijeko |
22.10.2025. | Domaći slani klipić, sirni namaz, kakao | Varivo od slatkog kupusa, krumpira i teletine, kruh | Integralni keksi | Domaći slani klipić, griz, voće |
23.10.2025. | Štrudla s jabukama, sok | Junetina u umaku od povrća, žganci, zelena salata, kruh | Slani prstići | Štrudla s jabukama, sok |
24.10.2025. | Burek motani sir-špinat, mlijeko | Rižoto od lignji, kruh, voće | Miješana marmelada na kruhu sa sjemenkama | Burek motani sir-špinat, mlijeko |
Mlijeko –zamijeniti s kravljim mlijekom bez laktoze ili biljne zamjene za mlijeko pr. sojino, rižino, zobeno obogaćeno kalcijem (+Ca)
Jogurt, kefir, acidofil – zamijeniti jogurtom bez laktoze ili sojinim jogurtom
Svježi sir – zamijeniti zrnatim sirom bez laktoze
Tvrdi sir – zamijeniti svježim sirom bez laktoze ili dimljenim tofu-om
Puding – pripremiti domaći puding s mlijekom bez laktoze ili s biljnim zamjenama za mlijeko pr. sojino, rižino, zobeno obogaćeno kalcijem (+Ca); sojin puding
Maslac – koristiti meki margarinski namaz ili maslac bez laktoze
Voćni jogurt – koristiti sojin voćni jogurt ili sojin jogurt + voće ili jogurt bez laktoze + voće
Mliječni namaz – koristiti namaz koji nije na bazi mlijeka (npr. namaz od slanutka ili meki margarinski namaz)
Zamjena za gluten:
Bezglutenski proizvodi (kruh, tjestenina, keksi, krekeri….)
Alergija na orašaste plodove također se zamjenjuje.
Povjerenstvo za odobrenje:
Ravnatelj: Ivan Kostanjski, prof.
Glavna kuharica: Milana Dujlović