DATUM | DORUČAK MLIJEČNI OBROK | RUČAK | UŽINA | DORUČAK 3. – 8. R. MLIJEČNI OBROK |
25.11.2024. | Pečeni štrukli jogurt | Puretina u bijelom umaku sa njokama Zelena salata | voće | Pečeni štrukli jogurt |
26.11.2024. | Sendvič hamby đački sa salatom mlijeko | Špagete bolonjez Cikla salata | voće | Sendvič hamby đački sa salatom mlijeko |
27.11.2024. | Svježi sir sa vrhnjem Kruh sa sjemenkama čaj | Varivo od krumpira, korijenastog povrća i teletine kruh | Cao-cao | Svježi sir sa vrhnjem Kruh sa sjemenkama Cao-cao mandarine |
28.11.2024. | Školska pizza sok | Junetina u saftu Žganci Kupus salata kruh | Voćni jogurt | Školska pizza sok |
29.11.2024. | Kukuruzni roščić Čokoladno mlijeko | Varivo od grahorica Tamni kruh | voće | Kukuruzni roščić Čokoladno mlijeko |
Mlijeko – zamijeniti s kravljim mlijekom bez laktoze ili biljne zamjene za mlijeko pr. sojino, rižino, zobeno obogaćeno kalcijem (+Ca)
Jogurt, kefir, acidofil – zamijeniti jogurtom bez laktoze ili sojinim jogurtom
Svježi sir – zamijeniti zrnatim sirom bez laktoze
Tvrdi sir – zamijeniti svježim sirom bez laktoze ili dimljenim tofu-om
Puding – pripremiti domaći puding s mlijekom bez laktoze ili s biljnim zamjenama za mlijeko pr. sojino, rižino, zobeno obogaćeno kalcijem (+Ca); sojin puding
Maslac – koristiti meki margarinski namaz ili maslac bez laktoze
Voćni jogurt – koristiti sojin voćni jogurt ili sojin jogurt + voće ili jogurt bez laktoze + voće
Mliječni namaz – koristiti namaz koji nije na bazi mlijeka (npr. namaz od slanutka ili meki margarinski namaz)
Zamjena za gluten:
Bezglutenski proizvodi (kruh, tjestenina, keksi, krekeri….)
Alergija na orašaste plodove također se zamjenjuje.
Povjerenstvo za odobrenje:
Ravnatelj: Ivan Kostanjski, prof.
Glavna kuharica: Milana Dujlović