Tjedni jelovnik od 14. travnja do 16. travnja
DATUM | DORUČAK MLIJEČNI OBROK | RUČAK | UŽINA | DORUČAK 3. – 8. R. MLIJEČNI OBROK |
14.04.2025. | Kukuruzni kruh s maslacem i purećom šunkom, kakao | Rizi-bizi s puretinom, zelena salata, kruh | Jabuka, čajni kolutići | Kukuruzni klipić, kakao, jabuka |
15.04.2025. | Namaz od lješnjaka na kruhu, mlijeko | Paštašuta s junetinom, kupus salata | Banana | Namaz od lješnjaka na kruhu, mlijeko |
16.04.2025. | Školska pizza, sok | Varivo od graha, kruh, voće | Mađarica | Školska pizza, sok |
Mlijeko –zamijeniti s kravljim mlijekom bez laktoze ili biljne zamjene za mlijeko pr. sojino, rižino, zobeno obogaćeno kalcijem (+Ca)
Jogurt, kefir, acidofil – zamijeniti jogurtom bez laktoze ili sojinim jogurtom
Svježi sir – zamijeniti zrnatim sirom bez laktoze
Tvrdi sir – zamijeniti svježim sirom bez laktoze ili dimljenim tofu-om
Puding – pripremiti domaći puding s mlijekom bez laktoze ili s biljnim zamjenama za mlijeko pr. sojino, rižino, zobeno obogaćeno kalcijem (+Ca); sojin puding
Maslac – koristiti meki margarinski namaz ili maslac bez laktoze
Voćni jogurt – koristiti sojin voćni jogurt ili sojin jogurt + voće ili jogurt bez laktoze + voće
Mliječni namaz – koristiti namaz koji nije na bazi mlijeka (npr. namaz od slanutka ili meki margarinski namaz)
Zamjena za gluten:
Bezglutenski proizvodi (kruh, tjestenina, keksi, krekeri….)
Alergija na orašaste plodove također se zamjenjuje.
Tjedni jelovnik od 07. travnja do 11. travnja
DATUM | DORUČAK MLIJEČNI OBROK | RUČAK | UŽINA | DORUČAK 3. – 8. R. MLIJEČNI OBROK |
07.04.2025. | Slani prstići Zdenka topljeni sir Čaj s limunom i medom | Pohana pileća prsa Riža Zelena salata | banana | Slani prstići Vindino voćni jogurt |
08.04.2025. | Školski sendvič Nektar jabuka | Kelj sa ječmenom kašom i junetinom Kruh voće | Dukatos jogurt jagoda | Školski sendvič Nektar jabuka |
09.04.2025. | Sirni namaz na kukuruznom kruhu mlijeko | Špagete bolonjez Cikla salata | Cao-Cao | Cao-cao Mlijeko voće |
10.04.2025. | Piroška s hrenovkom Čokoladno mlijeko | Krompir gulaš sa teletinom Tamni kruh voće | Putar štangica | Piroška s hrenovkom Čokoladno mlijeko |
11.04.2025. | Rolica sa špinatom, rikotom i feta sirom jogurt | Riblji štapići Pire krompir i špinat kruh | voće | Rolica sa špinatom, rikotom i feta sirom jogurt |
Mlijeko –zamijeniti s kravljim mlijekom bez laktoze ili biljne zamjene za mlijeko pr. sojino, rižino, zobeno obogaćeno kalcijem (+Ca)
Jogurt, kefir, acidofil – zamijeniti jogurtom bez laktoze ili sojinim jogurtom
Svježi sir – zamijeniti zrnatim sirom bez laktoze
Tvrdi sir – zamijeniti svježim sirom bez laktoze ili dimljenim tofu-om
Puding – pripremiti domaći puding s mlijekom bez laktoze ili s biljnim zamjenama za mlijeko pr. sojino, rižino, zobeno obogaćeno kalcijem (+Ca); sojin puding
Maslac – koristiti meki margarinski namaz ili maslac bez laktoze
Voćni jogurt – koristiti sojin voćni jogurt ili sojin jogurt + voće ili jogurt bez laktoze + voće
Mliječni namaz – koristiti namaz koji nije na bazi mlijeka (npr. namaz od slanutka ili meki margarinski namaz)
Zamjena za gluten:
Bezglutenski proizvodi (kruh, tjestenina, keksi, krekeri….)
Alergija na orašaste plodove također se zamjenjuje.
Povjerenstvo za odobrenje:
Ravnatelj: Ivan Kostanjski, prof.
Glavna kuharica: Milana Dujlović