preskoči na sadržaj

Osnovna škola Malešnica

 > Naslovnica
Vijesti

Naknadni upis učenika

Autor: Miroslav Cvitko, 30. 6. 2022. 18:00

Naknadni upis u OŠ Malešnica održat će se 31.8.2022. (srijeda) prema rasporedu:

-učenici koji se upisuju u 1., 2., 3. i 4. razred u 8:30 sati,

-učenici koji se upisuju u 5., 6., 7. i 8. razred u 9.30 sati.

Ravnatelj: Boro Šarušić, prof.

 

 [više]

Podsjetnik: vratiti knjige u školsku knjižnicu

Autor: Valentina Namesnik, 20. 6. 2022. 09:57

Dragi učenici,

podsjećamo vas da sve knjige posuđene u školskoj knjižnici vratite do zadnjeg dana nastave. 

Učenici koji su vratili sve knjige, mogu posuditi dvije knjige za čitanje pod ljetnim praznicima, a preporuke knjiga za čitanje pogledajte u ljetnoj abecedi čitanja. Knjige je potrebno vratiti u prvom tjednu nastave iduće školske godine. 

 [više]

Roditeljski sastanak za buduće učenike 1. razreda

Autor: Miroslav Cvitko, 15. 6. 2022. 10:38

Poštovani roditelji,

roditeljski sastanak za buduće učenike 1. razreda održati će se 29.6.2022. (srijeda) u 18 sati.

 [više]

Dan škole

Autor: Valentina Namesnik, 14. 6. 2022. 14:34

Dragi učenici i poštovani roditelji,

pridružite nam se na priredbi povodom Dana škole, gdje ćemo uživati u plesu i pjesmi učenika naše škole i nagraditi učenike i mentore koji su ove školske godine osvojili odlične rezultate na natjecanjima.

Za nagrađene učenike organizirano je slano i slatko druženje nakon priredbe.

 [više]

Riječ dana

Autor: ISKRA ŽDERIĆ BIBERDŽIĆ, 13. 6. 2022. 12:37

U petak, 10. lipnja, u školskoj knjižnici održalo se završno natjecanje projekta Riječ dana. O čemu je riječ, tko je sve sudjelovao, a tko pobijedio, provjerite na portalu novinarske grupe Shalabahter, na kojem možete pročitati i ostale članke vrijednih novinara naše škole.

 

 [više]

Naše učiteljice, naš ponos

Autor: ISKRA ŽDERIĆ BIBERDŽIĆ, 1. 6. 2022. 13:13

U ponedjeljak je u Hrvatskom narodnom kazalištu održana svečana promocija doktora znanosti i umjetnosti.

Na popisu od 238 novih doktora znanosti našle su se i naše dvije učiteljice, Mirjana Gregurić i Jasmina Troha. Svojim postignućem dokazale su kako učitelji spadaju u sam vrh akademske zajednice, pa se naša škola zaista ima čime pohvaliti.

Ponosimo se našim učiteljicama i čestitamo im od srca! 

 

      

 [više]

Literarni natječaj "Zelena grančica 2022." Vijest ima dokument u privitku

Autor: Valentina Namesnik, 26. 5. 2022. 13:04

Učenici naše škole sudjelovali su u dječjem literarnom natječaju "Zelena grančica 2022." s mentoricom Sanjom Bosak, prof. hrv. jezika. 

Učenica Nika Kottnig, 8.r. osvojila je 1. mjesto u kategoriji dječja duhovna poezija, dok je u kategoriji haiku 1. mjesto osvojila Petra Stipaničev, 6.r. U kategoriji foto haiga i haiga učenica Angelina Miletić, 8.r. osvojila je 1. mjesto, a učenica Ana Krtalić, 8.r. osvojila je 3. mjesto.

Radove naših učenica možete pogledati u dokumentima u privitku klikom na "više", a tamo se nalazi i dokument s rezultatima natjecanja. 

Velike čestitke nagrađenim učenicama i mentorici!

 [više]

Uspjeh filmske ekipe naših učenika na natječaju "Svevremena Judita" u Godini Marka Marulića Vijest ima dokument u privitku

Autor: Valentina Namesnik, 26. 5. 2022. 12:34

U petak, 22. travnja 2022., u Splitu u koncertnoj dvorani Hrvatskoga doma svečano je zatvorena Godina Marka Marulića. Na svečanosti su uručene pohvalnice i nagrade nazočnim najuspješnijim sudionicima velikoga državnog školskog natječaja DPHJ-a Svevremena Judita. Filmska ekipa iz OŠ Malešnica osvojila je 1. i 2. mjesto u kategoriji filmskoga izraza "500 sekundi za Marula". OŠ Malešnica u Splitu su predstavljali mentorica pobjedničkoga filma Irena Pehar-Miklenić, prof. i mentorica filmske montaže Sanja Bosak, prof. s učenicom Anom Krtalić, 8. r., koja je stigla umjesto montažera Luke Čerine.

Klikom na "više" pogledajte fotografije nagrađene filmske ekipe, a u dokumentima u privitku pročitajte njihove dojmove i podatke o filmovima.

Pripremila: Sanja Bosak, prof. hrv. jezika

 [više]

Svjetski dan pčela

Autor: Valentina Namesnik, 20. 5. 2022. 16:00

Danas, 20. svibnja, obilježava se Svjetski dan pčela. U školi smo ga obilježavali cijeli tjedan kroz predavanja i radionice, gdje smo naučili puno važnih, zanimljivih i korisnih informacija o pčelama.

U utorak, 17. svibnja, posjetili su nas Dražen Jerman, predsjednik HUP Pčelinjak i prof. dr. sc. Nikola Kezić s Agronomskog fakulteta. Održali su jako zanimljivo predavanje o pčelama, pa smo tako saznali kako pčela izgleda, kako se ponaša u košnici, koliko dugo živi, na koji način oprašuje cvijet i mnoge druge informacije o važnim i vrijednim pčelama. Učenici su kroz predavanje postavljali pitanja, a posebno su uživali promatrajući pčele u košnici koje su predavači donijeli. Predavanju u učionici glazbene kulture prisustvovali su učenici 7.c i 7.d razreda.

U srijedu, 18. svibnja, pčelar Dražen Jerman i prof. dr. sc. Nikola Kezić održali su predavanje za učenike 3.a i 3.e razreda, a učenici su im postavili brojna pitanja o pčelama i oduševljeno su promatrali pčele radilice u košnici te pokušavali pronaći maticu.

Inspirirani pčelicama, učenici 3.a razreda isti su dan sa svojom učiteljicom Lidijom Milanović izradili pčelice koje krase pano naše škole u prizemlju.

U četvrtak, 19. svibnja, ugostili smo pčelare Nedeljka Mazula, Antu Štavuna i Damira Salopeka iz Pčelarskog društva Zagreb, koji su održali zanimljivo predavanje o pčelama za učenike 1.a i 1.b razreda. Najveće veselje bilo je kušati svježe vrcani med.

Danas, na sam Svjetski dan pčela, učiteljica Ivana Čuljak za učenike 4.a razreda pripremila je zanimljivo predavanje o pčelama dok je knjižničarka Valentina Namesnik učenicima 1.e razreda čitala je edukativnu slikovnicu "Kako žive pčele", a na kraju su učenici izradili origami pčelice koje su ponijeli kući.

Ovaj važan datum zaokružili smo postavom izložbe „Pčele“ u prizemlju i na 1. katu škole, a radove je s učenicima pripremila vrijedna i kreativna profesorica likovne kulture Petra Budiselić Gržan. U izložbi ćemo moći uživati do kraja školske godine.

Budite i vi prijatelji pčela! Zasadite cvijeće, a pčelice će nas nagraditi sa „zlatnim napitkom“ kojega svi toliko volimo.

Klikom na "više" pogledajte fotografije s predavanja i fotografije radova naših učenika.

Pripremila: Valentina Namesnik, stručna suradnica knjižničarka

 [više]

Škola u prirodi: putovanje četvrtaša u Novi Vinodolski

Autor: Valentina Namesnik, 19. 5. 2022. 15:03

Od 9. do 13. svibnja učenici svih četvrtih razreda povodom programa "Škola u prirodi" posjetili su Novi Vinodolski. Zajedno sa svojim učiteljicama odsjeli su u odmaralištu Dom Crvenog križa Grada Zagreba "Villa rustica". Učenici su u učionici odmarališta i na plaži ispred odmarališta sa svojim učiteljicama održali satove hrvatskoga jezika, matematike i prirode, a sa studenticama Učiteljskog fakulteta učenici su imali nekoliko radionica.

Svi dogovoreni izleti bili su uspješno odrađeni jer je vrijeme bilo odlično. Prvi dan učenici su posjetili Tvrđavu Nehaj u Senju gdje ih je iznenadila poznata senjska bura. Drugi dan putovali smo u Rijeku, gdje smo posjetili Astronomski centar. Treći dan ugostili su nas u Narodnom muzeju Novi Vinodolski, a onda je bilo vremena i za kupnju suvenira i jedva dočekani sladoled. Posljednji izlet bio je odlazak brodom na Vrbnik. 

Svake večeri učenici su se zabavljali u organiziranom programu u "Villi rustica" - disco večer, filmska večer i talent show.

U nastavku, klikom na "više", pročitajte dojmove četvrtaša i pogledajte fotografije. 

Pripremila: Valentina Namesnik, stručna suradnica knjižničarka 

 [više]

Državno Natjecanje iz hrvatskoga jezika Vijest ima dokument u privitku

Autor: Valentina Namesnik, 19. 5. 2022. 14:42

Još jedna školska godina bliži se kraju. Uspješna i puna neke „dobre vibre“ što dokazuje i državno Natjecanje u poznavanju hrvatskoga jezika. Četvero učenika i četiri mentorice iz jedne škole u prelijepom Zadru!!!!
Školskom natjecanju pristupilo je 8800 učenika Lijepe Naše.
Na državno natjecanje pozvano je 147 učenika. 

Učenici OŠ Malešnica na državnom natjecanju

Antea Jarak, 8. D - 10. mjesto (mentorica Iva Dragićević, prof.)

Izidora Sajfert, 7. D – 7. mjesto (mentorica Ladislava Vidović, prof.)

Maja Lea Matić Zbiljski, 8. C - 5. mjesto (Sanja Bosak, prof)

Marin Krišto, 7. A - 12. mjesto (Ankica Markač, prof.)

Ali u Zadru na državnom natjecanju nije nas bilo samo osmero, već jedanaestero jer su i naši bivši učenici nastavili tradiciju odlaska na državno natjecanje.

Jako smo ponosne na njih!

Mentorice sa sadašnjim i bivšim učenicima

Klikom na "više" možete preuzeti dokument s kratkim osvrtom i više fotografija. 

Tekst i fotografije: Sanja Bosak, prof. 

 [više]

DanBezVeze - POZIVNICA za sudjelovanje i radionice Vijest ima dokument u privitku

Autor: ISKRA ŽDERIĆ BIBERDŽIĆ, 12. 5. 2022. 12:09


Dragi učenici, roditelji i učitelji, 

u sklopu projekta DanBezVeze, kojem se svi učitelji mogu pridružiti i održati Dan BezVeze sa svojim razredima do kraja nastavne godine, sa zadovoljstvom nudimo i besplatne radionice planinarenja u suradnji s udrugom Na putu prema gore. 

Budući da naša škola sudjeluje u projektu, slobodni su se svi zainteresirani učenici od 3. do 6. razreda prijaviti. 

Kao što ćete vidjeti određena su tri termina. 

U prilogu su tri pdf datoteke sa objašnjenjem o radionicama i prijavom.

Klikom na VIŠE pročitajte više o radionicama i Danu Bez Veze.

Lijep pozdrav,

Iskra Žderić, voditeljica projekta u školi 

 [više]

Izložba likovnih radova Vijest ima dokument u privitku

Autor: Valentina Namesnik, 5. 5. 2022. 19:11

POZIVNICA

​Metodička izložba likovnih uradaka učenika predmetne nastave (7.-8. razred)

pod mentorstvom prof. Petre Budiselić Gržan

„Hommage Edi Murtiću“

Čast nam je pozvati vas da posjetite izložbu likovnih radova naših učenika u holu škole na 1. katu, od 3. svibnja 2022.

Izložba ostaje otvorena za javnost do kraja nastavne godine.

Svi ste dobrodošli!

Ostatak fotografija pogledajte klikom na "više", a pozivnicu možete preuzeti i u privitku.

Također, brojne radove naših učenika od 5. do 8. razreda možete pogledati i na Instagram stranici Likovni OŠ Malešnica.

 [više]

Posudba u školskoj knjižnici

Autor: Valentina Namesnik, 25. 4. 2022. 08:59

Dragi učenici, 

s ukidanjem epidemioloških mjera, 8. travnja, podsjećamo da sada samostalno posuđujete knjige te više ne vrijedi mogućnost posudbe lektire za cijeli razred. 

 [više]

Dan planeta Zemlje

Autor: Valentina Namesnik, 22. 4. 2022. 09:57

Danas obilježavamo Dan planeta Zemlje.

Što možemo napraviti za očuvanje planeta Zemlje:

 • razvrstavati otpad i odlagati ga u predviđene kontejnere
 • manje koristiti ili uopće ne koristiti plastiku (plastične vrećice, plastične boce, plastične štapiće za uši), a ono što koristimo trebamo pravodobno zbrinuti za reciklažu
 • umjesto plastičnih vrećica i boca možemo koristiti platnene i vrećice od sličnih višekratnih materijala, koje su ujedno i perive te staklene boce koje možemo duže koristiti, a bolje su i kvalitetnije za uporabu
 • kupovati manje odjeće, a onu koju više ne želimo nositi možemo pokloniti ili reciklirati (od starih traperica može se izraditi traper torba, a postoje udruge koje od majica izrađuju simpatične bilježnice)
 • kupovati sezonsku, svježu i lokalnu hranu budući da se ti proizvodi ne podvrgavaju istim proizvodnim metodama kao prerađeni proizvodi, zadržavaju više svojih hranjivih tvari i proizvode manji ugljični otisak, a za njih se koristi minimalno ili nimalo otpada pakiranja
 • više kupovati organsku hranu, prirodnu kozmetiku i prirodna sredstva za čišćenje, jer nisu tretirani kemikalijama i u sebi nemaju štetne sastojke koji loše djeluju na naše zdravlje kao i na razgradnju
 • kada god možemo, umjesto papirnatih ručnika trebali bismo koristiti platnene ručnike i krpe
 • posaditi nešto – cvijet, voće, povrće, ljekovito bilje, začin (nije potrebno uvijek imati dvorište ili vrt, u teglu koja će nam stajati na balkonu ili prozoru možemo posaditi cvijet ili jagode, a začinsko bilje možemo držati u kuhinji i koristiti kod pripreme jela)
 • uživati u šetnji prirodom – priroda nas opušta i čini nas mirnijima i radosnijima

RECIKLIRANJE je postupak kojim odvojeno prikupljamo različite vrste otpada, a čijom se preradom dobivaju materijali za izradu novih proizvoda slične ili iste namjene.

 • 15 plastičnih recikliranih boca potrebno je da bi se napravila 1 jakna
 • od 500 recikliranih limenki može se izraditi 1 bicikl
 • od 18 recikliranih plastičnih boca može se napraviti 1 majica nogometnog dresa

Budući da smo kod humanitarne akcije "OŠ Malešnica za Ukrajinu" skupili velik broj vrećica (plastične, kartonske, platnene i druge višekratne) u kojima su bili donirani proizvodi, podsjećamo vas da je vrećice i nakon praznika moguće preuzeti u našoj školi nasuprot porte. 

Pripremila: Valentina Namesnik, stručna suradnica knjižničarka 

 [više]

Literarni natječaj Naklade Ljevak Vijest ima dokument u privitku

Autor: Valentina Namesnik, 21. 4. 2022. 09:33

Dragi učenici i profesori hrvatskoga jezika,

Naklada Ljevak poziva vas da se uključite u 17. literarni natječaj Odjeci. Nagrađuju se najbolji literarni radovi učenika od 5. do 8. razreda napisani na satu hrvatskoga jezika ili u literarnoj grupi ove školske godine (2021./2022.).

Tema rada bira se samostalno, a radovi se u word dokumentu šalju najkasnije do 12. svibnja na e-mail adresu skole@naklada-ljevak.hr.

Pozivnica Naklade Ljevak nalazi se u privitku (kliknite na "više"). 

 [više]

Uskršnja čestitka

Autor: ISKRA ŽDERIĆ BIBERDŽIĆ, 17. 4. 2022. 09:15

Svim učenicima, roditeljima i djelatnicima škole želimo sretan Uskrs i ugodne praznike pune mira, nade i veselja. 

 [više]

Edukativni program Muzeja za umjetnost i obrt u OŠ Malešnica

Autor: ISKRA ŽDERIĆ BIBERDŽIĆ, 11. 4. 2022. 13:19

Muzej za umjetnost i obrt,  u okviru EU projekta Art Nouveau2 - Sustainable protection and promotion of Art Nouveau heritage in the Danube Regionproveo je edukativni program u 1.d razredu i 4.e razredu naše škole.

Edukativni program osmišljen je u svrhu promoviranja i predstavljanja stilskog razdoblja secesije učenicima, a provode ga muzejski pedagozi.

Program se provodi kroz kreativne radionice koje pokrivaju tri tematske cjeline koje vežemo uz stilsko razdoblje secesije, a odabir radionica ovisi o dobnim skupinama sudionika te dogovoru s nastavnikom.

Klikom na više možete pročitati o kreativnm radionicama te pogledati učeničke radove nastale na njima. 

 [više]

OŠ Malešnica za Ukrajinu - zahvala

Autor: Valentina Namesnik, 11. 4. 2022. 09:40

Dragi učenici, roditelji i djelatnici OŠ Malešnica,

hvala vam na sudjelovanju u humanitarnoj akciji "OŠ Malešnica za Ukrajinu".

U dva dana, koliko je akcija trajala, skupili smo jako puno donacija, a najviše ribljih i mesnih konzervi, slanih i slatkih grickalica, papirnatih i vlažnih maramica, tekućih i krutih sapuna, četkica i pasti za zube te ostalih prehrambenih proizvoda i higijenskih potrepština. Sve smo proizvode sortirali u kutije.

U petak, 8. travnja, djelatnici Udruge Dobro Dobrim i Veleposlanstva Ukrajine, stigli su u našu školu po skupljene donacije. Početkom tjedna, prikupljene donacije bit će odvezene u Ukrajinu na dostavna mjesta. Sve će biti popraćeno i dokumentirano fotografijama. 

U isto vrijeme, posjetila nas je i ekipa Mreže TV, koja je o našoj humanitarnoj akciji snimila prilog, a možete ga pogledati u Vijestima od 8. travnja, dostupnim na njihovoj web stranici.

U prilogu smo se zahvalili na skupljenim donacijama te potaknuli ostale škole i druge ustanove da se uključe u prikupljanje pomoći za stanovnike u ratom pogođenoj Ukrajini.

U ime Ravnatelja, hvala svima koji su se uključili u skupljanje donacija te onima koji su ih sortirali i pripremili za prikup. Također, hvala gospodinu Igoru Osliću s Mreže TV te učenicima koji su sudjelovali u snimanju priloga (Emi Juliji Novak, 7.c te Luciji Markić, Niki Baković, Vidu Kaiću, Gabrieli Mikačić, Robertu Ferdeljiju, Jakovu Ivandiću i Dori Ćurić, 3.a). Sretni smo što su učenici, roditelji i djelatnici Škole pokazali empatiju i spremnost da pomognu onima kojima je to potrebno. 

U nastavku, klikom na "više", pogledajte fotografije.

Pripremila: Valentina Namesnik, stručna suradnica knjižničarka

 [više]

Predstava "Ah ta lektira, ne da mi mira"

Autor: Valentina Namesnik, 10. 4. 2022. 09:36

Krajem ožujka, u našoj školi izvedena je predstava "Ah ta lektira, ne da mi mira", u kojoj su uživali učenici 3.a, 3.b, 3.d, 4.a, 4.b, 4.c i 4.d razreda.

Riječ je o glumačko-lutkarskoj predstavi, a glavni likovi su Veki i Vanja, brat i sestra koji moraju pročitati lektire. Dok se Vanja veseli pročitati svoju lektiru, Veki se odlučuje na kratki sadržaj s interneta, zbog čega među sestrom i bratom kreće rasprava i svađa. Zatim oživljavaju likovi Crvenkapice i Petra Pana koji govore o važnosti čitanja. 

Predstava je zabavna, dinamična i šalje pozitivne i važne poruke o knjigama, čitanju i lektiri. Glumci su Jakov Jozić, Hana Kunić i Jan Novosel.

Učenici su bili oduševljeni ovom predstavom i poželjeli su ponovno pogledati neku sličnu, a ovo su neki od njihovih komentara: "Predstava je zakon", "Najbolja predstava ikad", "Muzika je bila super, ja sam i zaplesao", "Najbolji je bio Vuk, ima fora glas i glumac je super glumio", "Meni je bilo najbolje kada su se Crvenkapica i Petar Pan skoro poljubili", "Najbolje je bilo kada je Crvenkapica išla ukrasti mobitel", "Najbolje je bilo kada se Veki vozio na motoru"...

Predstavu je u našoj školi popratio i Matej Fuček, novinar s portala srednja.hr, a njegov osvrt možete pročitati na sljedećoj poveznici.

Klikom na "više" pogledajte nekoliko fotografija s predstave i pročitajte osvrt učenice 4.a razreda. 

Pripremila: Valentina Namesnik, stručna suradnica knjižničarka

 [više]

Javni poziv agencijama za organizaciju terenske nastave Vijest ima dokument u privitku

Autor: Miroslav Cvitko, 7. 4. 2022. 17:12

Odabirom poveznice "VIŠE" možete pogledati ili preuzeti obrasce poziva za organizaciju jednodnevne izvanučioničke nastave.

 [više]

Svjetski dan činjenja dobrih djela

Autor: Valentina Namesnik, 4. 4. 2022. 15:36

U nedjelju, 3. travnja, obilježavao se Svjetski dan činjenja dobrih djela. 

Mnogi učenici, roditelji i djelatnici upravo su ovaj vikend iskoristili za kupnju proizvoda koje sakupljamo u humanitarnoj akciji OŠ Malešnica za Ukrajinu.

Stoga vam se zahvaljujemo svima koji ste se uključili ili ćete se uključiti svojim donacijama, jer to je dobro djelo kojim ste potaknuli druge da čine isto te razveselili i pomogli onima kojima je to potrebno.

Kako su se donacije uglavnom ostavljale u vrećicama (i jednokratnim i višekratnim) imamo priliku učiniti još jedno dobro djelo i vrećice iskoristiti ponovno kako bismo brinuli o okolišu i svaku vrećicu iskoristili više puta. Vrećice će biti dostupne kod ulaza škole/porte i svatko može uzeti vrećicu. Čuvajmo prirodu i životinje!

Humanitarna akcija u školi traje još sutra do 17 sati (utorak).

 [više]

OŠ Malešnica za Ukrajinu

Autor: Valentina Namesnik, 30. 3. 2022. 11:55

Dragi učenici, roditelji i djelatnici OŠ Malešnica,

u suradnji s Udrugom DOBRO DOBRIM DoDo i podrškom Veleposlanstva Ukrajine, organiziramo prikupljanje materijalne pomoći za stanovnike u ratom pogođenoj Ukrajini.  

Humanitarna akcija bit će organizirana u ponedjeljak i utorak (4. i 5. travnja) u holu škole.

Molimo vas da donirate samo artikle s popisa.

Unaprijed se zahvaljujemo svima koji će se uključiti u prikupljanje pomoći.

Za bilo kakvu informaciju javite se na mail valentina.namesnik@skole.hr

 [više]

3. e za Ukrajinu

Autor: ISKRA ŽDERIĆ BIBERDŽIĆ, 28. 3. 2022. 12:57

Da naša škola ima veliko srce više puta pokazao je 3. e razred s učiteljicom Majom  Masnjak.

I ovaj put uključili su se u akciju pomoći za koju su prikupljali paketiće za djecu u Ukrajini.

Akcija je pokrenuta na Facebook stranici Djeca djeci...dragi mali prijatelju.

Svaki paketić sadrži pismo i crtež za dijete koje ga dobije. Neki su učenici uspjeli čak i napisati poruku na ukrajinskom, na ćirilici. smiley

 

 

Učiteljica Maja i 3.e odlučili su zajedničkim snagama činiti ovaj ludi svijet boljim i ljepšim! 🥰 

Pokušaj i ti! yes

 

 
 [više]

21.03. Svjetski dan osoba s Down sindromom

Autor: ISKRA ŽDERIĆ BIBERDŽIĆ, 20. 3. 2022. 15:02

Dragi učenici i učitelji,

pozivamo vas da u ponedjeljak, 21.3. obujete šarene, rasparene čarapice  te na taj način podržite osobe s Down sindromom. 

Svjetski dan osoba s Down sindromom prvi puta obilježen je u Singapuru 2006. godine.

Simbol Dana sindroma Down su šarene čarape jer ih osobe s Down sindromom ne mogu upariti. Nošenjem šarenih čarapa pokazuje se podrška borbi osoba s Down sindromom kako bi se što bolje integrirali u naše društvo.

 

 

 [više]

Slikovnica "Tko je bio Krapinko?"

Autor: Valentina Namesnik, 18. 3. 2022. 13:16

Na poklon smo dobili slikovnicu "Tko je bio Krapinko?", koju su zajedno napisale Matea Elezović Brdar i Ivana Sertić, bivša učenica naše škole.

Glavni junak ove slikovnice je dječak Krapinko, a mladi će se čitatelji kroz zabavan i edukativan način te stihove u rimi upoznati s nekadašnjim životom svojih vršnjaka. 

Slikovnicu od idućega tjedna možete pročitati ili posuditi u našoj školskoj knjižnici.

Pripremila: Valentina Namesnik, stručna suradnica knjižničarka

 [više]

Gostovanje Jadranke Čunčić-Bandov

Autor: Valentina Namesnik, 18. 3. 2022. 12:43

U petak, 18. ožujka, posjetila nas je književnica, luktarica i glumica Jadranka Čunčić-Bandov. Svi učenici prvih razreda uživali su u lutkarskoj predstavi te su zajedno s književnicom pjevali, recitirali i glumili.

Učenici su se dobro nasmijali, zabavili, naučili kako se od jednostavnih materijala izrađuju lutke i s veseljem se zahvalili književnici Čunčić-Bandov na gostovanju.

U školskoj knjižnici učenici mogu posuditi autoričine knjige "Šale, trice, zvrndalice", "Igre sa zmajevima" i "Tinka fakinka", a autorica nam je ovom prilikom za školsku knjižnicu poklonila i knjigu lutke i igrokazi "Iju ju!". 

Klikom na poveznicu "više" pogledajte nekoliko fotografija s lutkarske predstave.

Pripremila: Valentina Namesnik, stručna suradnica knjižničarka

 [više]

500 godina od tiskanja „Judite“

Autor: ISKRA ŽDERIĆ BIBERDŽIĆ, 16. 3. 2022. 20:14

U povodu obilježavanja 500 godina od tiskanja „Judite“ Marka Marulića u 2021. godini, koju je Hrvatski sabor jednoglasno proglasio „Godinom Marka Marulića“, Društvo profesora hrvatskoga jezika objavljuje likovno-literarni i filmski natječaj „Svevremena Marulova Judita“.
 
Učenici 7. d (Izidora Sajfert, Tea Mekić, Simeon Edelinski, Ivano Biondić) i 8. b/c (Ana Krtalić, Eva Starman, Maja Lea Matić Zbiljski, Helena Livaić, Lobel Marunić, Jakob Bubalo, Luka Čerina) osmislili su i realizirali za tu priliku dva filma posvećena Marku Maruliću i njegovu djelu "Judita". 
 
U igranome filmu "Judita iz pera Marka Marulića" (Judita aus der Feder von Marko Marulić) sedmaši povezuju njemački jezik i Marulićev starohrvatski čakavski jezik, što čini neobičnu no vrlo zanimljivu kombinaciju.
 
U dokumentarnom filmu osmaša "O Marulovoj Juditi" prikazane su najvažnije činjenice povezane s djelom te sa životom Marka Marulića. Film je sniman na različitim mjestima (Državni arhiv Hrvatske, Gospin park u Stenjevcu, ispred katedrale...), što ga čini dinamičnim i realističnim.
 
Iako su to bila dva vrlo zahtjevna projekta, učenici su se dobro zabavili i pritom puno naučili. Svaki film traje 8,34 minute (500 sekundi - za svaku godinu Marulićeve Judite jedna sekunda).
 
Filmove možete pogledati na Youtubeu na poveznicama:
 
- za film 7. razreda:
 
- za film 8. razreda:
https://youtu.be/3jfyRkEGqSE
 
 
Sanja Bosak
 
 [više]

Dan Žena

Autor: ISKRA ŽDERIĆ BIBERDŽIĆ, 8. 3. 2022. 11:01

Dragim ženama OŠ Malešnica, 

želimo sretan Dan žena. 

8. OŽUJAK MEĐUNARODNI DAN ŽENA –originalni pokloni za dan žena – zirafa

Klikom na "više" pročitajte koja se događanja održavaju u gradu povodom Dana žena.

 

 [više]

Mir Ukrajini

Autor: ISKRA ŽDERIĆ BIBERDŽIĆ, 4. 3. 2022. 22:38

"Mir Ukrajini" 
Riječima podrške i utjehe te pjesmom posvećenom svakom djetetu učenici 8. b šalju snagu ukrajinskim učenicima da izdrže ovo bezumlje rata u nadi da će mu uskoro doći kraj. 
 
Tekst i glazbu za pjesmu "Nek jastuk ti je noćas topao" napisao je Luka Čerina.
 
 
Pjesma, koja je prevedena na ukrajinski i engleski jezik, te njezina izvedba nalaze se u Knjizi podrške prijateljima u Ukrajini "Mir Ukrajini". 
 [više]

Časopis Poduzetnik

Autor: Valentina Namesnik, 2. 3. 2022. 13:14

Dragi učenici i drage kolege,

obavještavam vas da ćemo ove godine biti pretplaćeni na časopis Poduzetnik. U sklopu projekta "Biti bolji - Be better" i kampanje "Svaki učenik poduzetnik" godišnju pretplatu na časopis Poduzetnik našoj školi je donirala tvrtka GATE CENTER d.o.o., gospodin Borna Žnidarić.

Ovim putem zahvaljujem se gospodinu Žnidariću i redakciji časopisa Poduzetnik na izvrsnoj inicijativi. Naime, za razvoj našeg društva neophodno je poticati mlade na inovativno promišljanje i stvaranje dodane vrijednosti kroz bavljenje poduzetništvom. Vjerujem da će zanimljive i korisne teme te inspirativni, pozitivni i poduzetnički sadržaj u časopisu Poduzetnik otvoriti nove ideje za rad u nastavi, potaknuti učenike, nastavnike i stručne suradnike za dodatne aktivnosti, uključenje u projekte i stvaranje novoga znanja.

Časopis se nalazi u školskoj knjižnici i može se čitati samo u školskoj knjižnici te nije dostupan na posudbu, kao ni ostali časopisi.

Valentina Namesnik, stručna suradnica knjižničarka 

 [više]

Fašnik

Autor: Valentina Namesnik, ISKRA ŽDERIĆ BIBERDŽIĆ, 1. 3. 2022. 13:52

Došao je i taj dan u godini - dan kada možemo uz masku, malo šminke i malo čarolije postati netko drugi. Učenici maske najčešće biraju prema likovima iz crtića, filmova ili igrica koje vole, prema zanimanjima koja im se sviđaju, a mnogi su poželjeli biti i neki čarobnjak, superjunak i slično. 

Maskama jedni druge najčešće nasmijemo, razveselimo, a trud koji je uložen u izradu maske pokazuje kreativnost i maštovitost.     

U nastavku, klikom na "više", pogledajte fotografije maskiranih učenika. 

 [više]

Obavijest o novim epidemiološkim mjerama HZJZ

Autor: ISKRA ŽDERIĆ BIBERDŽIĆ, 27. 2. 2022. 20:34

Iz najnovijih uputa za sprječavanje i suzbijanje epidemije bolesti COVID-19 izdvajamo novost vezanu uz nošenje maski:
 
"Tijekom nastave u razredima maske nisu obavezne za učenike i djelatnike, ali ih učenici i djelatnici mogu i dalje nositi ako smatraju da su im potrebne, a preporučuju se svim učenicima i djelatnicima škole s kroničnim bolestima koje mogu dovesti do težih oblika bolesti COVID-19 ako im zdravstveno stanje omogućuje nošenje maske.
Maske su obavezne tijekom prolaska i boravka u zajedničkim prostorijama te u javnom i organiziranom prijevozu.
 
Nošenje maski je obavezno u javnom prijevozu, uključujući organizirani prijevoz."
 
Upute u cijelosti možete pročitati OVDJE. 
 
 
 [više]

Dan ružičastih majica

Autor: Valentina Namesnik, 22. 2. 2022. 12:25

"Dan ružičastih majica" je svake godine posljednje srijede u mjesecu veljači, a u svijetu je poznatiji kao "Pink Shirt Day".

Obilježava se od 2007. godine, kada je žrtva nasilja bio učenik koji je na prvi dan škole došao u ružičastoj majici, u znak podrške liječenju teško bolesne majke. Ružičaste majice, koje su solidarno s dječakom nosili njegovi školski kolege, postale su prepoznatljiv simbol borbe protiv vršnjačkog nasilja.

Devetu godinu zaredom obilježavamo ga u Hrvatskoj, a od 2017. godine od strane Hrvatskog sabora taj je dan proglašen i kao Nacionalni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja.

Psihologinja Hana Pilski i knjižničarka Valentina Namesnik povodom Dana ružičastih majica održale su radionice s učenicima dva treća razreda, dok će s ostalim trećašima radionice biti održane u tjednu nakon praznika.

Kroz radionice smo razgovarali o vrstama nasilja, kako reagirati na nasilje, a osobito smo se osvrnuli na ono što možemo činiti kako do nasilja ne bi došlo - biti ljubazni, pozitivni, širiti vedrinu, a nesuglasice rješiti razgovorom uz pomoć roditelja, učitelja ili stručnih suradnika. 

U nastavku, klikom na "više" pogledajte lijepe želje i pozitivne poruke koje učenici žele poručiti drugima ili ih pak sami čuti od drugih. Sigurni smo da će vas podsjetiti koliko nam je malo potrebno za pozitivno ozračje, dobrotu i ljubaznost.

Iako sutra nismo u školi, nemojte zaboraviti nositi ružičasto, čime ćete reći "NE nasilju". 

Pripremila: Valentina Namesnik, stručna suradnica knjižničarka 

 [više]

Psihološke radionice pod praznicima Vijest ima dokument u privitku

Autor: Valentina Namesnik, 22. 2. 2022. 09:37

ČETVRTAK, 24.02.2022.

9:00 – 10:00 Ponašanje na internetu i društvenim mrežama (5. i 6.r.)

PETAK, 25.02.2022.

9:00 – 10:00 Emocionalna pismenost (3. i 4.r.)

Radionice održava psihologinja Hana Pilski.

Klikom na "više" možete u privitku pogledati detaljnije o radionicama. 

 [više]

Aktivnosti u školskoj knjižnici tijekom praznika

Autor: Valentina Namesnik, 18. 2. 2022. 13:46

Ponedjeljak

10:00 – 11:00 ČITAONICA Čitanje slikovnice „Tu sam, uz tebe“, Smriti Halls, Steve Small, radionica na temu slikovnice – prijateljstvo, ljubav, podrška (namijenjeno učenicima 1. – 2. razreda)

Utorak

10:00 – 11:00 KREATIVNA RADIONICA Izrada Origami straničnika, donijeti flomastere, bojice i škare (namijenjeno učenicima 3. – 4. razreda)

Srijeda

10:00 – 11:00 KREATIVNA RADIONICA Glagoljica, osnove prvoga hrvatskoga pisma, njegove osobitosti i razvoj, učenici će se okušati u glagoljskoj kaligrafiji i čitanju glagoljičkih tekstova i igrati se glagoljicom (Program je namijenjen učenicima 5. – 8. razreda)

Četvrtak

10:00 – 11:00 KREATIVNA RADIONICA Glagoljica, osnove prvoga hrvatskoga pisma, njegove osobitosti i razvoj, učenici će se okušati u glagoljskoj kaligrafiji i čitanju glagoljičkih tekstova i igrati se glagoljicom (Program je namijenjen učenicima 5. – 8. razreda)

Petak

10:00 – 11:00 KREATIVNA RADIONICA Glagoljica, osnove prvoga hrvatskoga pisma, njegove osobitosti i razvoj, učenici će se okušati u glagoljskoj kaligrafiji i čitanju glagoljičkih tekstova i igrati se glagoljicom (Program je namijenjen učenicima 5. – 8. razreda)

Radionice u ponedjeljak i utorak održava knjižničarka Valentina Namesnik, a radionice u srijedu, četvrtak i petak održava knjižničarka Branka Janković Kursar. 


Više o kreativnoj radionici – Glagoljica:

Dan hrvatske glagoljice i glagoljaštva (22. veljače) obilježit ćemo u Mjesecu hrvatskoga jezika (21. veljače – 17. ožujka).

AKTIVNOSTI

 • upoznavanje povijesti hrvatskoga jezika
 • vježbe čitanja
 • glagoljska kaligrafija
 • igre s glagoljicom

CILJEVI AKTIVNOSTI

 • upoznati prvo hrvatsko pismo, njegove osobitosti i razvoj
 • razumjeti važnost glagoljice u hrvatskoj povijesti i kulturi
 • naučiti se služiti glagoljskim pismom
 • upoznati glagoljične epigrafe, rukopise i tiskane knjige
 • osposobiti učenike za poduzetništvo i timski rad
 • razvijati ljubav prema hrvatskome narodu, povijesti i kulturi
 [više]

Knjige na poklon našoj školskoj knjižnici

Autor: Valentina Namesnik, 17. 2. 2022. 09:47

Dragi učenici i poštovani roditelji,

hvala vam na donaciji knjiga za našu školsku knjižnicu povodom Međunarodnog dana darivanja knjiga, 14. veljače. Sve knjige koje su donirane ovih će dana biti katalogizirane i pronaći će svoju adresu na policama školske knjižnice. Možete ih posuditi od idućeg tjedna!

Ukoliko je netko zaboravio ili naknadno pronašao knjigu koju želi donirati, možete to učiniti još sutra (petak, 18. veljače).

Svi učenici koji su donirali knjige, a u to vrijeme nisam bila u knjižnici da im poklonim straničnike, molim vas, dođite po svoje straničnike.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pripremila: Valentina Namesnik, stručna suradnica knjižničarka

 [više]

Dan europskog broja 112 Vijest ima dokument u privitku

Autor: Valentina Namesnik, 16. 2. 2022. 09:39

Podsjećamo da je 11.2.2022. obilježen Dan europskog broja 112, pa ovim putem prenosimo nekoliko zanimljivih i važnih informacija. 

Jedinstveni europski broj za hitne službe 112 u Republici Hrvatskoj uveden je 11. veljače 2005. godine. Od uspostave broja do kraja 2021. godine zabilježeno je nešto više od 32 milijuna poziva. 

Sustav 112 u Republici Hrvatskoj djeluje unutar Ravnateljstva civilne zaštite Ministarstva unutarnjih poslova i neprekidno osigurava zaprimanje dojava na jedinstveni europski broj za hitne službe 112 putem telefona, SMS poruka i e-poziva iz vozila. 

Pozivi na broj 112 su besplatni i dostupni od 0 do 24, 7 dana u tjednu.

Pozivom na broj 112 može se zatražiti pomoć bilo koje hitne službe (policija, vatrogasci, hitna medicinska pomoć, traganje i spašavanje na moru, gorska služba spašavanja i dr.).

Pomoć u opasnosti zatražite na broj 112

Smireno recite:

- što se dogodilo 

- gdje se dogodilo

- ima li ozlijeđenih osoba i koliko

Operater će vam po potrebi postaviti dodatna pitanja. 

Kliknite na "više" i preuzmite brošure iz Ministarstva unutarnjih poslova. 

 [više]

Upute o samotestiranju učenika - HZJZ

Autor: Miroslav Cvitko, 14. 2. 2022. 16:47

Poštovani učenici i roditelji,

u nastavku možete pročitati i pogledati upute o samotestiranju na SARS-COV-2 koje su izradili u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo.

VIDEO upute

TEKSTUALNE upute

Na OVOJ poveznici možete pronaći još dodatnih informacija.

 [više]

Doniraj knjigu za našu školsku knjižnicu

Autor: Valentina Namesnik, 10. 2. 2022. 14:07

U ponedjeljak, 14. veljače, osim Valentinova obilježava se i Međunarodni dan darivanja knjiga. Prošle godine učenici su donirali knjige s lijepim porukama za svoje vršnjake u OŠ Dragutina Tadijanovića u Petrinji.

Ove godine pozivamo vas da donirate knjige za našu školsku knjižnicu.

HVALA VAM UNAPRIJED NA DONACIJAMA I SRETAN VAM MEĐUNARODNI DAN DARIVANJA KNJIGA. 

 [više]

Dan sigurnijeg interneta Vijest ima dokument u privitku

Autor: Valentina Namesnik, 8. 2. 2022. 10:48

Dan sigurnijeg interneta obilježava se svake godine, drugog utorka u veljači. Cilj je što sigurnije i odgovornije koristiti internet (mobitele, tablete i računala), osobito među djecom i mladima. 

Svake godine Dan sigurnijeg interneta obilježava se uz drugu temu, a ovogodišnja tema je "Zajedno za bolji internet." Budući da puno vremena provodimo na internetu, važno je internet učiniti boljim mjestom za sve nas, mjestom gdje će biti kvalitetan sadržaj i sigurnost korisnika.

Na poveznici "više" dodane su korisne brošure, video materijali te kvizovi koji su namijenjeni djeci i roditeljima, a pripremio ih je Centar za sigurniji internet. 

Želite li pomoći u stvaranju boljeg i sigurnijeg interneta, na poveznici CSI HOTLINE anonimno prijavite ilegalan sadržaj na internetu. 

Ukoliko trebate pomoć i podršku u slučaju nasilja preko interneta, savjete kako se zaštiti preko interneta ili što napraviti s neprimjerenim sadržajem ili korisnikom na internetu, možete se javiti na besplatan broj namijenjen djeci i roditeljima 0800 606 606, radnim danom od 8 do 20 sati. 

Pripremila: Valentina Namesnik, stručna suradnica knjižničarka 

 [više]

Riječ dana u knjižnici

Autor: ISKRA ŽDERIĆ BIBERDŽIĆ, 3. 2. 2022. 12:40

Igra Riječ dana

 

Gdje? U ŠKOLSKOJ KNJIŽNICI

Kad? IZA PRVOG ŠKOLSKOG SATA (ODMOR)

Tko? PRVI UČENIK/UČENICA KOJA UĐE U ŠKOLSKU KNJIŽNICU I ŽELI IZVUĆI RIJEČ DANA

Što? BIRA RIJEČ OTVARAJUĆI RJEČNIK HRVATSKOG JEZIKA (NASUMCE OTVORI I PRSTOM „UBODE“ RIJEČ)

I onda?

Onda se ta riječ, zajedno s objašnjenjem istakne na panou ispred knjižnice i na web stranici knjižnice, zajedno s imenom i prezimenom učenika koji ju je izvukao.

Zašto?

DA BISMO NAUČILI RUKOVATI STRUČNOM LITERATUROM.

DA BISMO USVAJALI  I PRAVILNO KORISTILI HRVATSKO JEZIČNO BLAGO.

Prema broju dolazaka razlikovat ćemo tragače, sakupljače, čuvare riječi.

Na završnom natjecanju (u dvije kategorije - 5., 6. te 7., 8. razred) odabrat ćemo i nagraditi pamtitelja riječi.

 

Titulu PAMTITELJA RIJEČI osvaja onaj tko na natjecanju pokaže da je naučio/naučila najveći broj riječi.

(prema projektu Ide Bogadi, profesorica komparativne književnosti i fonetike, knjižničarka)

 

Branka Janković Kursar,

prof. hrvatskog jezika i dipl. knjižničarka

 [više]

Plavi telefon - savjetovalište za djecu i roditelje

Autor: Valentina Namesnik, 2. 2. 2022. 09:39

Dragi učenici i poštovani roditelji,

prenosimo vam obavijest Miroslava Vučenovića, osnivača udruge Plavi telefon. 

Kao najstarija linija pomoći želimo pomoći učenicima kojim imaju potrebu za stručnom pomoći jer su: anksiozni, depresivni, imaju strahove, skloni su samoozljeđivanju, imaju problema s prehranom te ovisnosti o internetu i drugim problemima.

Plavi telefon ima vlastito savjetovalište za mlade i roditelje pod nazivom Otvorena vrata koje će mladima i roditeljima biti na raspolaganju od ponedjeljka do subote i pružiti mogućnost razgovora sa stručnim suradnicima terapeutima (NLP, TA, gestalt i realitetna terapija).

Savjetovalište pruža besplatno savjetovanje za sve korisnike koji se prijave na broj Plavog telefona 01 48 33 888 svaki radni dan od 9 do 20 sati i dogovore termin dolaska.

 [više]

BITI PISMEN, BITI SVOJ

Autor: ISKRA ŽDERIĆ BIBERDŽIĆ, 25. 1. 2022. 11:47

 

Zbog važnosti promicanja vrijednosti i ljepote hrvatskog glagoljičnoga pisma jedan dan u godini obilježava se kao spomendan glagoljice.

Dan hrvatske glagoljice i glagoljaštva (22. veljače) obilježit ćemo u Mjesecu hrvatskoga jezika (21. veljače – 17. ožujka).

22. veljače (utorak) u školskoj knjižnici zainteresirani će se moći upoznati s osnovama prvoga hrvatskoga pisma, njegovim osobitostima i razvojem, okušati se u glagoljskoj kaligrafiji i čitanju glagoljičkih tekstova i igrati se glagoljicom.

Program je namijenjen učenicima petih i šestih razreda.

Tijekom Mjeseca hrvatskoga jezika školska knjižničarka Branka Janković Kursar, u dogovoru s učiteljima hrvatskoga jezika, održat će i nastavne sate vezane uz glagoljicu.

 

pripremila Branka Janković Kursar,

 prof. hrvatskoga jezika i dipl. knjižničar

 [više]

I malo snijega dovoljno je za veselje

Autor: Valentina Namesnik, 24. 1. 2022. 12:31

Jutros nas je razveselio snijeg koji je zabijelio krovove, ceste i drveće. Posebno su mu se, naravno, veselili učenici koji su i to malo snijega iskoristili za grudanje na školskom igralištu i ispred škole. U nastavku donosimo nekoliko fotografija.

      

      

Pripremila: Valentina Namesnik, knjižničarka

 [više]

Iznenađenje u knjižnici povodom Međunarodnog dana zagrljaja

Autor: Valentina Namesnik, 20. 1. 2022. 13:22

Međunarodni dan zagrljaja obilježava se 21. siječnja, još od 1986. godine.

Na ideju obilježavanja ovoga dana došao je kreativni poduzetnik Kevin Zaborney, koji je primijetio da su ljudi loše raspoloženi između božićnih blagdana i Valentinova te da bi ih moglo razveseliti grljenje. Također, smatrao je da je zagrljaj jako važan i uistinu zaslužuje imati svoj dan. 

Postoji i priča Juanna Manna koji je nakon djedove smrti otputovao u Australiju te je bio jedini putnik na aerodromu u Sydneyu koji nije imao koga zagrliti, pa je svoje zagrljaje počeo dijeliti drugima i tako je mnoge razveselio.

Izreka kaže da je "zagrljaj najljepši dar, a jedna veličina odgovara svima", a podsjetimo se zašto su zagrljaji uistinu važni:

- povećavaju razinu serotonina, "hormona sreće",

- opuštaju mišiće i ublažavaju bol, 

- uklanjaju stres i poboljšavaju imunitet,

- grade povjerenje, osjećaj sigurnosti i povezanost s onima koje grlimo, te su

- jednostavan i lijep način kojim možemo dragim ljudima pokazati ljubav i pažnju.

Budući da ne smijemo dijeliti zagrljaje zbog epidemioloških mjera, sutra ćemo u školskoj knjižnici podijeliti 21 straničnik (koje će dobiti 21 učenik koji prvi posjete školsku knjižnicu) posvećen zagrljaju jer je 21. siječanj Međunarodni dan zagrljaja.

Sretan vam Međunarodni dan zagrljaja i nadamo se da ćemo se uskoro moći nesmetano i bezbrižno grliti!

Pripremila: Valentina Namesnik, školska knjižničarka 

 [više]

Božićna humanitarna akcija kao poticaj i motivacija za sve nas u novoj godini

Autor: Valentina Namesnik, 8. 1. 2022. 10:31

U novu godinu krećemo s jednom pozitivnom pričom iz 2021. godine.

Pokrenuta akcija "Božićnom pšenicom želimo vas razveseliti i lijepe vam blagdane poželjeti" potaknula je učenike da sami posiju pšenicu, zalijevaju je ili donesu u školsku knjižnicu, gdje je svaka pšenica dobila svoju vezicu s imenom akcije te naposljetku dospjela u ruke slučajnih prolaznika koje smo željeti razveseliti.

Uz pšenicu, trećaši Nika, Lucija, Dora, Damjan i Toni s velikom su radošću i širokim osmijesima u obližnjim ulicama oko naše škole dijelili slatkiše i kartice s pozitivnim citatima iz knjige Dječak, krtica, lisica i konj (Charlie Mackesy). 

Obradovali smo oko 50 prolaznika te im uljepšali blagdansko vrijeme. Ovim putem zahvaljujem se još jednom svim učenicima koji su posijali pšenicu i sudjelovali u ovoj humanitarnoj akciji. 

„Ništa nije važnije od blagosti. Ona tiho prebiva u pozadini svega.“

„Ne znamo što će biti sutra, sve što trebamo znati je da volimo jedni druge.“

„Ponekad slušaš samo o mržnji, ali u svijetu ima više ljubavi nego što možeš zamisliti.“

„Što želiš biti kad odrasteš?  

Ljubazan, rekao je dječak.“

„Kad ti se čini da ne možeš ništa učiniti… usredotoči se na ono što ti je pred nosom i što voliš.“

 Citati iz knjige Dječak, krtica, lisica i konj (Charlie Mackesy) 
 
U nastavku, klikom na "više", pogledajte fotografije.
 
Pripremila: Valentina Namesnik, stručna suradnica - knjižničarka 
 [više]

SRETAN BOŽIĆ I NOVA 2022. GODINA

Autor: ISKRA ŽDERIĆ BIBERDŽIĆ, 22. 12. 2021. 10:19

Neka vam Božić i nova 2022. godina donesu čaroliju i radost!

prof. Sanja Bosak

Klikom na sliku otvara se božićna videočestitka. Potrebno je upisati lozinku: 12345.

 

 

Božić s koronom: kako izbjeći stres te osjetiti radost i mir blagdana

 

Prvašići i uč. Iskra Žderić pridružuju se veselju i čestitaju blagdane svojim digitalnim čestitkama. 

Njihove uratke pogledajte klikom na drvce.

 [više]

VEČER / DAN MATEMATIKE U 1.a

Autor: ISKRA ŽDERIĆ BIBERDŽIĆ, 20. 12. 2021. 18:48

Dan matematike u 1.a

U našoj školi i ove godine obilježila se Večer matematike, odnosno, u izdanju prilagođenom specifičnoj 2021. godini - Dan matematike! Dan matematike proveli smo unutar svojih razreda, igrajući matematičke igre. Prema fotografijama, možete i sami prosuditi da se 1.a razred odlično zabavio i da matematika nije nikakav bauk!

učiteljice Ivana Gaurina Krtalić i Martina Nemet

Klikom na VIŠE pogledjte fotografije Dana matematike u 1.a

 [više]

Posadi božićnu pšenicu i uključi se u darivanje!

Autor: Valentina Namesnik, 9. 12. 2021. 13:34

 [više]

Školski medni dan

Autor: Valentina Namesnik, 7. 12. 2021. 12:06

Na dan sv. Ambrozija, zaštitnika pčela i pčelara, obilježili smo Školski medni dan. Tim povodom svi učenici prvih razreda na poklon su dobili slikovnicu "Pčelica Jelica i medo Edo" i staklenku meda. 

     

Program Školski medni dan obilježava se četvrtu godinu zaredom, a važan je projekt Hrvatskog pčelarskog saveza i Ministarstva poljoprivrede, kojim se učenike želi educirati o važnosti meda kao sastavnog dijela pravilne i nutritivno povoljne prehrane i osvijestiti sveukupno društvo o važnosti pčelarstva za poljoprivrednu proizvodnju i biološku raznolikost. 

učenici 1.c razreda

Pripremila: Valentina Namesnik, knjižničarka

 [više]

Sveti Nikola u našoj školi

Autor: Valentina Namesnik, 6. 12. 2021. 11:14

Sveti Nikola danas je posjetio našu školu i učenicima podijelio slatkiše. Svi su mu se obradovali!

Blagdan svetog Nikole obilježava se 6. prosinca, a tradicija je da se večer prije očiste čizmice, stave se na prozor, a ujutro djeca radosno u njima traže darove.

Prema legendi, sveti Nikola potjecao je iz bogate obitelji i mogao je mirne duše cijeli život uživati u svome nasljedstvu, no on je to bogatstvo dijelio ljudima kojima je trebala pomoć.

Naime, sveti Nikola čuo je priču o tri kćeri čiji je otac bio vrlo siromašan i nije im mogao osigurati miraz za udaju te im je odlučio pomoći, ali bez da otkrije svoj identitet. Napunio je vreću sa zlatnicima i jednu večer bacio je kroz prozor sobe u kojoj su spavale djevojke. Kada su ujutro pronašli vreću presretan otac odmah je odlučio udati jednu kćer i te je zlatnike dao u miraz. Ubrzo je netko kroz prozor ubacio i drugu vreću sa zlatnicima, pa je odmah udao i drugu kćer.

Otac se nadao i trećoj vreći, ali ovog puta sakrio se ispod prozora i čekao, nadajući se da će uspjeti vidjeti tko je tajanstveni dobročinitelj. No, sveti Nikola nije htio da ga otkriju, pa je vreću ubacio kroz dimnjak i ona je pala u čarape i čizme treće djevojke, koje su se sušile uz ognjište.

Tako je, navodno, nastao običaj ostavljanja darova u čizme ili čarape, a svetog Nikolu na slikama su počeli su prikazivati uz tri vreće sa zlatnicima, ili tri jabuke, koje su također simbol miraza.

Pripremila: Valentina Namesnik, knjižničarka 

 [više]

Čitajte Modru lastu!

Autor: Valentina Namesnik, 24. 11. 2021. 11:54

Poštovani roditelji i dragi učenici, 

i ove školske godine možete se pretplatiti na edukativno-zabavni časopis Modra lasta, koji je namijenjen učenicima od 4.-8. razreda. Zainteresirani mogu doći po letak za pretplatu u školsku knjižnicu. 

Modra lasta sadrži teme iz područja znanosti, povijesti, biologije, informatike i tehnologije, kulinarstva, glazbe, filma i književnosti te brojne savjete i zanimljivosti o recikliranju, očuvanju planeta, umjetnoj inteligenciji itd. 

Čitanjem Modre laste saznat ćete mnoge informacije koje će vam biti korisne u školskom gradivu, ali ćete se i zabaviti, nasmijati i opustiti uz druge teme.

Modra lasta izlazi jednom mjesečno. Godišnja pretplata je 150 kn, a polugodišnja pretplata 75 kn.

Pripremila: Valentina Namesnik, knjižničarka 

 [više]

Naši učenici za Vukovar

Autor: ISKRA ŽDERIĆ BIBERDŽIĆ, 18. 11. 2021. 21:55

Kako su naši najmlađi učenici obilježili Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, pogledajte OVDJE. 

 

 [više]

Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

Autor: Valentina Namesnik, 17. 11. 2021. 11:45

U četvrtak, 18. studenoga, obilježava se Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

Tim su povodom učenici naše Škole izradili prigodne radove, a predstavnici svojih razreda zapalili su lampione te tišinom i molitvom odali počast žrtvama Vukovara i Škabrnje. 

Pripremila: Valentina Namesnik, knjižničarka 

 [više]

Organizacija nastave od 8. studenoga Vijest ima dokument u privitku

Autor: Miroslav Cvitko, 5. 11. 2021. 15:42

Poštovani i dragi učenici i roditelji,

odabirom poveznice "VIŠE" možete pročitati ili na računalo preuzeti odluku Gradskog ureda za obrazovanje u kojoj stoji da će se od 8. studenoga nastava odvijati prema modelu A odnosno u školi.

 [više]

Državni stručni skup njemačkoga jezika

Autor: ISKRA ŽDERIĆ BIBERDŽIĆ, 3. 11. 2021. 10:16

Za državni stručni skup njemačkoga jezika koji je održan 3. studenoga 2021. učenici i učiteljice naše škole pripremile su program dobrodošlice. Skup se trebao održati u našoj školi, no zbog epidemioloških mjera to nije bilo moguće.

Emisija je tematski povezana sa školskim brigama i zapravo je njemačka inačica TV emisije koju smo osmislili za kraj školske godine (#zamisliživot).
 
Emisiju pogledjte OVDJE. 
 
 [više]

Organizacija nastave 4. i 5. studenoga 2021. g Vijest ima dokument u privitku

Autor: Miroslav Cvitko, 28. 10. 2021. 17:31

Poštovani učenici i roditelji,

odabirom poveznice "VIŠE" možete pročitati ili na računalo preuzeti odluku "Gradskog ureda za obrazovanje" u kojoj stoji da će se nastava 4. i 5. studenoga u svim školama održavati po modelu C odnosno na daljinu.

 [više]

22. listopada, Međunarodni dan svjesnosti o mucanju

Autor: ISKRA ŽDERIĆ BIBERDŽIĆ, 22. 10. 2021. 13:02

Međunarodni dan svjesnosti o mucanju prvi puta se obilježio 1998. godine na inicijativu tri svjetske udruge: European League of Stuttering Associations (ELSA), International Fluency Association (IFA) i International Stuttering Association (ISA).

Od tada se diljem svijeta obilježava svake godine kako bi se povećala svjesnost populacije o samom mucanju, kao i o osobama koje mucaju.

Mucanje označava uglavnom nenamjeran poremećaj govora koji se manifestira ponavljanjem riječi, ili kad osoba ne može početi govoriti riječ, govori iskrivljenim slogovima ili produljivanjem govornih zvukova.

Mucanje može također biti privremena pojava u stresnim situacijama pored ubrzanog pulsa, crvenila uz povećanu napetost mišića usana, jezika ili lica.

 Svakodnevno susrećemo osobe koje mucaju. Kako se ponašati, kako razgovarati i kako pomoći osobi koja muca pročitaj u letku.  

 

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Kalendar
« Srpanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

E-DNEVNIK

   ZA UČENIKE I RODITELJE

RASPORED INFORMACIJA

  

RASPORED ZVONA


   

ŠKOLSKA PREHRANA

OLAKŠICE
Brojač posjeta
Ispis statistike od 19. 11. 2019.

Ukupno: 175426
Ovaj mjesec: 3119
Ovaj tjedan: 335
Danas: 78
CMS za škole logo
Osnovna škola Malešnica / Ante Topića Mimare 36, HR-10000 Zagreb / os-malesnica-zg.skole.hr / ured@os-malesnica-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju