DATUM | DORUČAK MLIJEČNI OBROK | RUČAK | UŽINA | DORUČAK 3. – 8. R. MLIJEČNI OBROK |
19.11.2024. | Piroška sa hrenovkom sok | Ćufte sa pire krumpirom Kiseli krastavci kruh | voće | Piroška sa hrenovkom sok |
20.11.2024. | Kukuruzni klipić vindino | Varivo od mahuna sa bijelim mesom Kruh sa bučinim košticama Lisnato malina-vanilija | banana | Kukuruzni klipić vindino |
21.11.2024. | Lino-lada na polubijelom kruhu mlijeko | Rižoto sa teletinom Cikla salata kruh | voće | Lino lada na polubijelom kruhu mlijeko |
22.11.2024. | Pašteta od tune na kukuruznom kruhu jogurt | Tjestenina sa rajčicom i parmezanom Zelena salata voće | Puding vanilija/čokolada | Pečeni štrukli jogurt |
Mlijeko –zamijeniti s kravljim mlijekom bez laktoze ili biljne zamjene za mlijeko pr. sojino, rižino, zobeno obogaćeno kalcijem (+Ca)
Jogurt, kefir, acidofil – zamijeniti jogurtom bez laktoze ilisojinim jogurtom
Svježi sir –zamijeniti zrnatim sirom bez laktoze
Tvrdi sir –zamijeniti svježim sirom bez laktoze ili dimljenim tofu-om
Puding – pripremiti domaći puding s mlijekom bez laktoze ili s biljnim zamjenama za mlijeko pr. sojino, rižino, zobeno obogaćeno kalcijem (+Ca); sojin puding
Maslac – koristiti meki margarinski namaz ili maslac bez laktoze
Voćni jogurt – koristiti sojin voćni jogurt ili sojin jogurt + voće ili jogurt bez laktoze + voće
Mliječni namaz – koristiti namaz koji nije na bazi mlijeka (npr. namaz od slanutka ili meki margarinski namaz)
Zamjena za gluten:
Bezglutenski proizvodi (kruh, tjestenina, keksi, krekeri….)
Glavna kuharica: Milana Dujlović
Povjerenstvo za odobrenje: ravnatelj Ivan Kostanjski, prof.