Tjedni jelovnik od 22. rujna do 26. rujna
DATUM | DORUČAK MLIJEČNI OBROK | RUČAK | UŽINA | DORUČAK 3. – 8. R. MLIJEČNI OBROK |
22.09.2025. | Croasan maslac, mlijeko | Pileći paprikaš sa tjesteninom, kupus salata, kruh | Voće | Croasan maslac, mlijeko, voće |
23.09.2025. | Piroška s hrenovkom, sok | Krumpir gulaš s teletinom, kruh, voće | Integralni keksi | Piroška s hrenovkom, sok |
24.09.2025. | Kruh, maslac, marmelada, voćni čaj | Pirjana puretina u umaku od gljiva s njokima, cikla salata, kruh | Voće | Cao Cao, banana |
25.09.2025. | Kukuruzni klipić, čokoladno mlijeko | Rižoto s junetinom, zelena salata, kruh | Voće | Kukuruzni klipić, čokoladno mlijeko |
26.09.2025. | Pečeni štrukli, jogurt | Varivo od poriluka s ječmenom kašom, kruh | Kinder pingui | Pečeni štrukli, jogurt |
Mlijeko –zamijeniti s kravljim mlijekom bez laktoze ili biljne zamjene za mlijeko pr. sojino, rižino, zobeno obogaćeno kalcijem (+Ca)
Jogurt, kefir, acidofil – zamijeniti jogurtom bez laktoze ili sojinim jogurtom
Svježi sir – zamijeniti zrnatim sirom bez laktoze
Tvrdi sir – zamijeniti svježim sirom bez laktoze ili dimljenim tofu-om
Puding – pripremiti domaći puding s mlijekom bez laktoze ili s biljnim zamjenama za mlijeko pr. sojino, rižino, zobeno obogaćeno kalcijem (+Ca); sojin puding
Maslac – koristiti meki margarinski namaz ili maslac bez laktoze
Voćni jogurt – koristiti sojin voćni jogurt ili sojin jogurt + voće ili jogurt bez laktoze + voće
Mliječni namaz – koristiti namaz koji nije na bazi mlijeka (npr. namaz od slanutka ili meki margarinski namaz)
Zamjena za gluten:
Bezglutenski proizvodi (kruh, tjestenina, keksi, krekeri….)
Alergija na orašaste plodove također se zamjenjuje.
Povjerenstvo za odobrenje:
Ravnatelj: Ivan Kostanjski, prof.
Glavna kuharica: Milana Dujlović