Tjedni jelovnik od 28. travnja do 30. travnja

DATUMDORUČAK MLIJEČNI OBROKRUČAKUŽINADORUČAK 3. – 8. R. MLIJEČNI OBROK
28.04.2025.Maslac i mermelada na kruhu sa sjemenkama Čokoladno mlijeko  Rižoto sa teletinom Kupus salata kruh  bananaKukuruzni klipić Čokoladno mlijeko  
29.04.2025.Đački sendvič mlijekoVarivo od mahuna i krumpira sa bijelim mesom Kruh voćeIntegralni keksiĐački sendvič Mlijeko  
30.04.2025.Školska pizza sokMakarone u umaku milanez sa parmezanom Kiseli krastavcivoćeŠkolska pizza sok
Nadopuna za laktoza intoleranciju:
Mlijeko –zamijeniti s kravljim mlijekom bez laktoze ili biljne zamjene za mlijeko pr. sojino, rižino, zobeno obogaćeno kalcijem (+Ca)
Jogurt, kefir, acidofil – zamijeniti jogurtom bez laktoze ili sojinim jogurtom
Svježi sir – zamijeniti zrnatim sirom bez laktoze
Tvrdi sir – zamijeniti svježim sirom bez laktoze ili dimljenim tofu-om
Puding – pripremiti domaći puding s mlijekom bez laktoze ili s biljnim zamjenama za mlijeko pr. sojino, rižino, zobeno obogaćeno kalcijem (+Ca); sojin puding
Maslac – koristiti meki margarinski namaz ili maslac bez laktoze
Voćni jogurt – koristiti sojin voćni jogurt ili sojin jogurt + voće ili jogurt bez laktoze + voće
Mliječni namaz – koristiti namaz koji nije na bazi mlijeka (npr. namaz od slanutka ili meki margarinski namaz)
Zamjena za gluten:
Bezglutenski proizvodi (kruh, tjestenina, keksi, krekeri….)
Alergija na orašaste plodove također se zamjenjuje.

Povjerenstvo za odobrenje:
Ravnatelj: Ivan Kostanjski, prof.
Glavna kuharica: Milana Dujlović