Tjedni jelovnik od 10. studenoga do 14. studenoga

DATUMDORUČAK MLIJEČNI OBROKRUČAKUŽINADORUČAK 3. – 8. R. MLIJEČNI OBROK
10.11.2025.Zvrk s mesom, kiselo mlijeko  Varivo od mahuna s bijelim mesom, kruh, voćePuding vanilija/čokoladaZvrk s mesom, Fortia, mandarine  
11.11.2025.Namaz od lješnjaka na kruhu, voćni čaj s limunom i medom  Tjestenina carbonare, zelena salata  BananaKinder maxi king, banana, mlijeko  
12.11.2025.Integralna pizza, sokJunetina u umaku od povrća, žganciVoćeIntegralna pizza, sok
13.11.2025.Sirni namaz na kruhu sa sjemenkama, čokoladno mlijekoRižoto od teletine, kupus salataKompot od breskvi, keksi integralniSirni namaz na kruhu sa sjemenkama, čokoladno mlijeko
14.11.2025.Svitak sa sjemenkama i sirom, mlijeko  Varivo od graha, tamni kruhVindinoVindino, prstići  
Nadopuna za laktoza intoleranciju:
Mlijeko –zamijeniti s kravljim mlijekom bez laktoze ili biljne zamjene za mlijeko pr. sojino, rižino, zobeno obogaćeno kalcijem (+Ca)
Jogurt, kefir, acidofil – zamijeniti jogurtom bez laktoze ili sojinim jogurtom
Svježi sir – zamijeniti zrnatim sirom bez laktoze
Tvrdi sir – zamijeniti svježim sirom bez laktoze ili dimljenim tofu-om
Puding – pripremiti domaći puding s mlijekom bez laktoze ili s biljnim zamjenama za mlijeko pr. sojino, rižino, zobeno obogaćeno kalcijem (+Ca); sojin puding
Maslac – koristiti meki margarinski namaz ili maslac bez laktoze
Voćni jogurt – koristiti sojin voćni jogurt ili sojin jogurt + voće ili jogurt bez laktoze + voće
Mliječni namaz – koristiti namaz koji nije na bazi mlijeka (npr. namaz od slanutka ili meki margarinski namaz)
Zamjena za gluten:
Bezglutenski proizvodi (kruh, tjestenina, keksi, krekeri….)
Alergija na orašaste plodove također se zamjenjuje.

Povjerenstvo za odobrenje:
Ravnatelj: Ivan Kostanjski, prof.
Glavna kuharica: Milana Dujlović