Tjedni jelovnik od 07. travnja do 11. travnja

DATUMDORUČAK MLIJEČNI OBROKRUČAKUŽINADORUČAK 3. – 8. R. MLIJEČNI OBROK
07.04.2025.Slani prstići Zdenka topljeni sir Čaj s limunom i medom  Pohana pileća prsa Riža Zelena salatabananaSlani prstići Vindino voćni jogurt  
08.04.2025.Školski sendvič Nektar jabuka  Kelj sa ječmenom kašom i junetinom Kruh voće  Dukatos jogurt jagodaŠkolski sendvič Nektar jabuka  
09.04.2025.Sirni  namaz na kukuruznom kruhu mlijekoŠpagete bolonjez Cikla salataCao-CaoCao-cao Mlijeko voće  
10.04.2025.Piroška s hrenovkom Čokoladno mlijekoKrompir gulaš sa teletinom Tamni kruh voćePutar štangicaPiroška s hrenovkom Čokoladno mlijeko
11.04.2025.Rolica sa špinatom, rikotom i feta sirom jogurtRiblji štapići Pire krompir i špinat kruh  voće  Rolica sa špinatom, rikotom i feta sirom jogurt
Nadopuna za laktoza intoleranciju:
Mlijeko –zamijeniti s kravljim mlijekom bez laktoze ili biljne zamjene za mlijeko pr. sojino, rižino, zobeno obogaćeno kalcijem (+Ca)
Jogurt, kefir, acidofil – zamijeniti jogurtom bez laktoze ili sojinim jogurtom
Svježi sir – zamijeniti zrnatim sirom bez laktoze
Tvrdi sir – zamijeniti svježim sirom bez laktoze ili dimljenim tofu-om
Puding – pripremiti domaći puding s mlijekom bez laktoze ili s biljnim zamjenama za mlijeko pr. sojino, rižino, zobeno obogaćeno kalcijem (+Ca); sojin puding
Maslac – koristiti meki margarinski namaz ili maslac bez laktoze
Voćni jogurt – koristiti sojin voćni jogurt ili sojin jogurt + voće ili jogurt bez laktoze + voće
Mliječni namaz – koristiti namaz koji nije na bazi mlijeka (npr. namaz od slanutka ili meki margarinski namaz)
Zamjena za gluten:
Bezglutenski proizvodi (kruh, tjestenina, keksi, krekeri….)
Alergija na orašaste plodove također se zamjenjuje.

Tjedni jelovnik od 31. ožujka do 04. travnja

DATUMDORUČAK MLIJEČNI OBROKRUČAKUŽINADORUČAK 3. – 8. R. MLIJEČNI OBROK
31.03.2025.Kruh sa mliječnim namazom Čokoladno mlijeko  Špagete bolonjez Zelena salataPita s jabukamaDonut čokolada/jagoda Čokoladno mlijeko banana  
01.04.2025.Žitarice s mlijekom banana  Grašak varivo s noklicama i bijelim mesom Kruh sa sjemenkama  Kukuruzni jastučić sa siromkukuruzni jastučić sa sirom mandarina  
02.04.2025.Školska pizza sokRižoto sa junetinom Kiseli krastavci Kukuruzni kruhbananaŠkolska pizza Sok jabuka  
03.04.2025.Svitak od tri vrste čokolade mlijekoGrah varivo sa suhim mesom Kukuruzni kruhvoćeSvitak od tri vrste čokolade mlijeko
04.04.2025.Mini burek sa sirom Probiotik LGGTjestenina sa tunom Salata od rajčice i svježih krastavaca  voće  Mini burek sa sirom Probiotik LGG
Nadopuna za laktoza intoleranciju:
Mlijeko –zamijeniti s kravljim mlijekom bez laktoze ili biljne zamjene za mlijeko pr. sojino, rižino, zobeno obogaćeno kalcijem (+Ca)
Jogurt, kefir, acidofil – zamijeniti jogurtom bez laktoze ili sojinim jogurtom
Svježi sir – zamijeniti zrnatim sirom bez laktoze
Tvrdi sir – zamijeniti svježim sirom bez laktoze ili dimljenim tofu-om
Puding – pripremiti domaći puding s mlijekom bez laktoze ili s biljnim zamjenama za mlijeko pr. sojino, rižino, zobeno obogaćeno kalcijem (+Ca); sojin puding
Maslac – koristiti meki margarinski namaz ili maslac bez laktoze
Voćni jogurt – koristiti sojin voćni jogurt ili sojin jogurt + voće ili jogurt bez laktoze + voće
Mliječni namaz – koristiti namaz koji nije na bazi mlijeka (npr. namaz od slanutka ili meki margarinski namaz)
Zamjena za gluten:
Bezglutenski proizvodi (kruh, tjestenina, keksi, krekeri….)
Alergija na orašaste plodove također se zamjenjuje.

Povjerenstvo za odobrenje:
Ravnatelj: Ivan Kostanjski, prof.
Glavna kuharica: Milana Dujlović