Školski jelovnik
Tjedni jelovnik od 9. lipnja do 13. lipnja
DATUM | DORUČAK MLIJEČNI OBROK | RUČAK | UŽINA | DORUČAK 3. – 8. R. MLIJEČNI OBROK |
09.06.2025. | Croasan malina, mlijeko | Pohana pileća prsa, riža, kupus salata | Jabuka | Croasan malina, mlijeko |
10.06.2025. | Pileća salama na kukuruznom kruhu sa margarinskim namazom, jogurt | Špagete bolonjez, zelena salata | Breskva | Mini burek sa sirom, jogurt breskva |
11.06.2025. | Školska integralna pizza, sok | Krumpir gulaš sa junetinom, kruh | Puding vanilija /čokolada | Školska integralna pizza, sok |
12.06.2025. | Puter štangica, kakao | Paštašuta sa teletinom, cikla | Kinder pingui | Kinder pingui, puter štangica |
13.06.2025. | Kukuruzni klipić, čokoladno mlijeko | Grah varivo, kruh | Banana | Kukuruzni klipić, čokoladno mlijeko |
Mlijeko –zamijeniti s kravljim mlijekom bez laktoze ili biljne zamjene za mlijeko pr. sojino, rižino, zobeno obogaćeno kalcijem (+Ca)
Jogurt, kefir, acidofil – zamijeniti jogurtom bez laktoze ili sojinim jogurtom
Svježi sir – zamijeniti zrnatim sirom bez laktoze
Tvrdi sir – zamijeniti svježim sirom bez laktoze ili dimljenim tofu-om
Puding – pripremiti domaći puding s mlijekom bez laktoze ili s biljnim zamjenama za mlijeko pr. sojino, rižino, zobeno obogaćeno kalcijem (+Ca); sojin puding
Maslac – koristiti meki margarinski namaz ili maslac bez laktoze
Voćni jogurt – koristiti sojin voćni jogurt ili sojin jogurt + voće ili jogurt bez laktoze + voće
Mliječni namaz – koristiti namaz koji nije na bazi mlijeka (npr. namaz od slanutka ili meki margarinski namaz)
Zamjena za gluten:
Bezglutenski proizvodi (kruh, tjestenina, keksi, krekeri….)
Alergija na orašaste plodove također se zamjenjuje.
Povjerenstvo za odobrenje:
Ravnatelj: Ivan Kostanjski, prof.
Glavna kuharica: Milana Dujlović