Tjedni jelovnik od 20. siječnja do 24. siječnja

DATUMDORUČAK MLIJEČNI OBROKRUČAKUŽINADORUČAK 3. – 8. R. MLIJEČNI OBROK
20.01.2025.Piroška Jogurt lgg  Rizi-bizi Pohana piletina Cikla salatapudingPiroška Jogurt lgg  
21.01.2025.Marelica kroasan kakao  Špagete bolonjez Kiseli krastavci  voćeMarelica kroasan kakao
22.01.2025.Školska pizza sokKelj varivo sa ječmenom kašom i junetinom Kruh sa sjemenkamaDukatino gricŠkolska pizza Sok voće  
23.01.2025.Pureća šunka na kukuruznom kruhu sa maslacom Čokoladno mlijekoPečeni batak/zabatak Mlinci Zelena salatavoćePureća šunka na kukuruznom kruhu sa maslacom Čokoladno mlijeko
24.01.2025.Žitne pahuljice sa mlijekom bananaVarivo od grahorica i korijenastog povrća Kruh voćePutar štangica  Cao-cao Banana mlijeko
Nadopuna za laktoza intoleranciju:
 Mlijeko –zamijeniti s kravljim mlijekom bez laktoze ili biljne zamjene za mlijeko pr. sojino, rižino, zobeno obogaćeno kalcijem (+Ca)
Jogurt, kefir, acidofil – zamijeniti jogurtom bez laktoze ilisojinim jogurtom
Svježi sir –zamijeniti zrnatim sirom bez laktoze
Tvrdi sir –zamijeniti svježim sirom bez laktoze ili dimljenim tofu-om
Puding – pripremiti domaći puding s mlijekom bez laktoze ili s biljnim zamjenama za mlijeko pr. sojino, rižino, zobeno obogaćeno kalcijem (+Ca); sojin puding
Maslac – koristiti meki margarinski namaz ili maslac bez laktoze                                                                                                                                                                         
Voćni jogurt – koristiti sojin voćni jogurt ili sojin jogurt + voće ili jogurt bez laktoze + voće                                                                                                                                                             
Mliječni namaz – koristiti namaz koji nije na bazi mlijeka (npr. namaz od slanutka ili meki margarinski namaz)
Zamjena za gluten:
Bezglutenski proizvodi (kruh, tjestenina, keksi, krekeri….)
Alergija na orašaste plodove također se zamjenjuje

Povjerenstvo za odobrenje:
Ravnatelj: Ivan Kostanjski, prof.
Glavna kuharica: Milana Dujlović