Školski jelovnik
Tjedni jelovnik od 28. travnja do 30. travnja
DATUM | DORUČAK MLIJEČNI OBROK | RUČAK | UŽINA | DORUČAK 3. – 8. R. MLIJEČNI OBROK |
28.04.2025. | Maslac i mermelada na kruhu sa sjemenkama Čokoladno mlijeko | Rižoto sa teletinom Kupus salata kruh | banana | Kukuruzni klipić Čokoladno mlijeko |
29.04.2025. | Đački sendvič mlijeko | Varivo od mahuna i krumpira sa bijelim mesom Kruh voće | Integralni keksi | Đački sendvič Mlijeko |
30.04.2025. | Školska pizza sok | Makarone u umaku milanez sa parmezanom Kiseli krastavci | voće | Školska pizza sok |
Mlijeko –zamijeniti s kravljim mlijekom bez laktoze ili biljne zamjene za mlijeko pr. sojino, rižino, zobeno obogaćeno kalcijem (+Ca)
Jogurt, kefir, acidofil – zamijeniti jogurtom bez laktoze ili sojinim jogurtom
Svježi sir – zamijeniti zrnatim sirom bez laktoze
Tvrdi sir – zamijeniti svježim sirom bez laktoze ili dimljenim tofu-om
Puding – pripremiti domaći puding s mlijekom bez laktoze ili s biljnim zamjenama za mlijeko pr. sojino, rižino, zobeno obogaćeno kalcijem (+Ca); sojin puding
Maslac – koristiti meki margarinski namaz ili maslac bez laktoze
Voćni jogurt – koristiti sojin voćni jogurt ili sojin jogurt + voće ili jogurt bez laktoze + voće
Mliječni namaz – koristiti namaz koji nije na bazi mlijeka (npr. namaz od slanutka ili meki margarinski namaz)
Zamjena za gluten:
Bezglutenski proizvodi (kruh, tjestenina, keksi, krekeri….)
Alergija na orašaste plodove također se zamjenjuje.
Povjerenstvo za odobrenje:
Ravnatelj: Ivan Kostanjski, prof.
Glavna kuharica: Milana Dujlović