Školski jelovnik
Tjedni jelovnik od 07. travnja do 11. travnja
DATUM | DORUČAK MLIJEČNI OBROK | RUČAK | UŽINA | DORUČAK 3. – 8. R. MLIJEČNI OBROK |
07.04.2025. | Slani prstići Zdenka topljeni sir Čaj s limunom i medom | Pohana pileća prsa Riža Zelena salata | banana | Slani prstići Vindino voćni jogurt |
08.04.2025. | Školski sendvič Nektar jabuka | Kelj sa ječmenom kašom i junetinom Kruh voće | Dukatos jogurt jagoda | Školski sendvič Nektar jabuka |
09.04.2025. | Sirni namaz na kukuruznom kruhu mlijeko | Špagete bolonjez Cikla salata | Cao-Cao | Cao-cao Mlijeko voće |
10.04.2025. | Piroška s hrenovkom Čokoladno mlijeko | Krompir gulaš sa teletinom Tamni kruh voće | Putar štangica | Piroška s hrenovkom Čokoladno mlijeko |
11.04.2025. | Rolica sa špinatom, rikotom i feta sirom jogurt | Riblji štapići Pire krompir i špinat kruh | voće | Rolica sa špinatom, rikotom i feta sirom jogurt |
Mlijeko –zamijeniti s kravljim mlijekom bez laktoze ili biljne zamjene za mlijeko pr. sojino, rižino, zobeno obogaćeno kalcijem (+Ca)
Jogurt, kefir, acidofil – zamijeniti jogurtom bez laktoze ili sojinim jogurtom
Svježi sir – zamijeniti zrnatim sirom bez laktoze
Tvrdi sir – zamijeniti svježim sirom bez laktoze ili dimljenim tofu-om
Puding – pripremiti domaći puding s mlijekom bez laktoze ili s biljnim zamjenama za mlijeko pr. sojino, rižino, zobeno obogaćeno kalcijem (+Ca); sojin puding
Maslac – koristiti meki margarinski namaz ili maslac bez laktoze
Voćni jogurt – koristiti sojin voćni jogurt ili sojin jogurt + voće ili jogurt bez laktoze + voće
Mliječni namaz – koristiti namaz koji nije na bazi mlijeka (npr. namaz od slanutka ili meki margarinski namaz)
Zamjena za gluten:
Bezglutenski proizvodi (kruh, tjestenina, keksi, krekeri….)
Alergija na orašaste plodove također se zamjenjuje.
Tjedni jelovnik od 31. ožujka do 04. travnja
DATUM | DORUČAK MLIJEČNI OBROK | RUČAK | UŽINA | DORUČAK 3. – 8. R. MLIJEČNI OBROK |
31.03.2025. | Kruh sa mliječnim namazom Čokoladno mlijeko | Špagete bolonjez Zelena salata | Pita s jabukama | Donut čokolada/jagoda Čokoladno mlijeko banana |
01.04.2025. | Žitarice s mlijekom banana | Grašak varivo s noklicama i bijelim mesom Kruh sa sjemenkama | Kukuruzni jastučić sa sirom | kukuruzni jastučić sa sirom mandarina |
02.04.2025. | Školska pizza sok | Rižoto sa junetinom Kiseli krastavci Kukuruzni kruh | banana | Školska pizza Sok jabuka |
03.04.2025. | Svitak od tri vrste čokolade mlijeko | Grah varivo sa suhim mesom Kukuruzni kruh | voće | Svitak od tri vrste čokolade mlijeko |
04.04.2025. | Mini burek sa sirom Probiotik LGG | Tjestenina sa tunom Salata od rajčice i svježih krastavaca | voće | Mini burek sa sirom Probiotik LGG |
Mlijeko –zamijeniti s kravljim mlijekom bez laktoze ili biljne zamjene za mlijeko pr. sojino, rižino, zobeno obogaćeno kalcijem (+Ca)
Jogurt, kefir, acidofil – zamijeniti jogurtom bez laktoze ili sojinim jogurtom
Svježi sir – zamijeniti zrnatim sirom bez laktoze
Tvrdi sir – zamijeniti svježim sirom bez laktoze ili dimljenim tofu-om
Puding – pripremiti domaći puding s mlijekom bez laktoze ili s biljnim zamjenama za mlijeko pr. sojino, rižino, zobeno obogaćeno kalcijem (+Ca); sojin puding
Maslac – koristiti meki margarinski namaz ili maslac bez laktoze
Voćni jogurt – koristiti sojin voćni jogurt ili sojin jogurt + voće ili jogurt bez laktoze + voće
Mliječni namaz – koristiti namaz koji nije na bazi mlijeka (npr. namaz od slanutka ili meki margarinski namaz)
Zamjena za gluten:
Bezglutenski proizvodi (kruh, tjestenina, keksi, krekeri….)
Alergija na orašaste plodove također se zamjenjuje.
Povjerenstvo za odobrenje:
Ravnatelj: Ivan Kostanjski, prof.
Glavna kuharica: Milana Dujlović