Školski jelovnik
Tjedni jelovnik od 13. listopada do 17. listopada
DATUM | DORUČAK MLIJEČNI OBROK | RUČAK | UŽINA | DORUČAK 3. – 8. R. MLIJEČNI OBROK |
13.10.2025. | Croasan maslac, voćni čaj s limunom i medom | Grah varivo sa suhim mesom i ječmenom kašom, kruh | Voće | Croasan maslac, voćni čaj s limunom i medom |
14.10.2025. | Pureća šunka, margarinski namaz, kukuruzni kruh, probiotik LGG | Pirjana svinjetina s makaronima, zelena salata | Voće | Pureća šunka, margarinski namaz, kukuruzni kruh, probiotik LGG |
15.10.2025. | Integralna pizza, sok | Grašak varivo s junetinom i noklicama, kruh, voće | Gris čokolada | Integralna pizza, sok, voće |
16.10.2025. | Voćni jogurt, zrnin štangica | Pohana pileća prsa, riža na mediteranski, cikla salata | Štrudla s jabukama | Voćni jogurt, zrnin štangica |
17.10.2025. | Lino-lada na polubijelom kruhu, mlijeko | Salata od tune | Banana | Lino-lada na polubijelom kruhu, mlijeko |
Mlijeko –zamijeniti s kravljim mlijekom bez laktoze ili biljne zamjene za mlijeko pr. sojino, rižino, zobeno obogaćeno kalcijem (+Ca)
Jogurt, kefir, acidofil – zamijeniti jogurtom bez laktoze ili sojinim jogurtom
Svježi sir – zamijeniti zrnatim sirom bez laktoze
Tvrdi sir – zamijeniti svježim sirom bez laktoze ili dimljenim tofu-om
Puding – pripremiti domaći puding s mlijekom bez laktoze ili s biljnim zamjenama za mlijeko pr. sojino, rižino, zobeno obogaćeno kalcijem (+Ca); sojin puding
Maslac – koristiti meki margarinski namaz ili maslac bez laktoze
Voćni jogurt – koristiti sojin voćni jogurt ili sojin jogurt + voće ili jogurt bez laktoze + voće
Mliječni namaz – koristiti namaz koji nije na bazi mlijeka (npr. namaz od slanutka ili meki margarinski namaz)
Zamjena za gluten:
Bezglutenski proizvodi (kruh, tjestenina, keksi, krekeri….)
Alergija na orašaste plodove također se zamjenjuje.
Povjerenstvo za odobrenje:
Ravnatelj: Ivan Kostanjski, prof.
Glavna kuharica: Milana Dujlović