Školski jelovnik
Tjedni jelovnik od 03. studenoga do 7. studenoga
| DATUM | DORUČAK MLIJEČNI OBROK | RUČAK | UŽINA | DORUČAK 3. – 8. R. MLIJEČNI OBROK |
| 03.11.2025. | Sirni namaz na kruhu sa suncokretovim sjemenkama, mlijeko | Pirjana svinjetina u bijelom umaku s njokima | Vindino | Kukuruzni klipić, Vindino |
| 04.11.2025. | Pita s krumpirom, kiselo mlijeko | Špagete bolonjez, cikla, crni kruh | Voće | Pita s krumpirom, kiselo mlijeko, voće |
| 05.11.2025. | Sendvič s margarinskim namazom i purećom šunkom na kukuruznom kruhu, mlijeko | Kelj varivo sa krumpirom i telećim hrenovkama, voće | Savijača s jabukama | Sendvič s margarinskim namazom i purećom šunkom na kukuruznom kruhu, mlijeko |
| 06.11.2025. | Krafna mermelada, sok | Pohana pileća prsa, rizi-bizi, zelena salata | Voće | Krafna mermelada, sok, voće |
| 07.11.2025. | Puter pecivo, kakao | Salata od tjestenine s tunom, voće | Cao-cao | Puter pecivo Cao-cao, čokoladno mlijeko |
Mlijeko –zamijeniti s kravljim mlijekom bez laktoze ili biljne zamjene za mlijeko pr. sojino, rižino, zobeno obogaćeno kalcijem (+Ca)
Jogurt, kefir, acidofil – zamijeniti jogurtom bez laktoze ili sojinim jogurtom
Svježi sir – zamijeniti zrnatim sirom bez laktoze
Tvrdi sir – zamijeniti svježim sirom bez laktoze ili dimljenim tofu-om
Puding – pripremiti domaći puding s mlijekom bez laktoze ili s biljnim zamjenama za mlijeko pr. sojino, rižino, zobeno obogaćeno kalcijem (+Ca); sojin puding
Maslac – koristiti meki margarinski namaz ili maslac bez laktoze
Voćni jogurt – koristiti sojin voćni jogurt ili sojin jogurt + voće ili jogurt bez laktoze + voće
Mliječni namaz – koristiti namaz koji nije na bazi mlijeka (npr. namaz od slanutka ili meki margarinski namaz)
Zamjena za gluten:
Bezglutenski proizvodi (kruh, tjestenina, keksi, krekeri….)
Alergija na orašaste plodove također se zamjenjuje.
Povjerenstvo za odobrenje:
Ravnatelj: Ivan Kostanjski, prof.
Glavna kuharica: Milana Dujlović