DATUMDORUČAK MLIJEČNI OBROKRUČAKUŽINADORUČAK 3. – 8. R. MLIJEČNI OBROK
11.11.2024.Pureća šunka sa sirom na kukuruznom kruhu acidofil  Grašak varivo s noklicama i teletinom Kruh sa suncokretomvoćePureća šunka sa sirom na kukuruznom kruhu acidofil  
12.11.2024.Žitarice na mlijeku banana  Pečeni batak/zabatak Mlinci Zelena salata  Kinder pinguiFit kiflica Kinder pingui banana
13.11.2024.Croasan maslac Čokoladno mlijekoKelj varivo sa ječmenom kašom i junetinom Kruh voćevindinoCroasan maslac Čokoladno mlijeko
14.11..2024.Kruh, maslac, med Voćni čaj s limunomŠpagete bolonjez Cikla salatamandarineMuffin s mrkvom mandarine
15.11.2024.Rolica sa špinatom, rikotom i feta sirom Mlijeko 0,2  Riža sa kukuruzom Riblji štapići Kupus salataMuffin s mrkvom  Rolica sa špinatom, rikotom i feta sirom Mlijeko 0,2
Nadopuna za laktoza intoleranciju:
Mlijeko –zamijeniti s kravljim mlijekom bez laktoze ili biljne zamjene za mlijeko pr. sojino, rižino, zobeno obogaćeno kalcijem (+Ca)
Jogurt, kefir, acidofil – zamijeniti jogurtom bez laktoze ilisojinim jogurtom
Svježi sir –zamijeniti zrnatim sirom bez laktoze
Tvrdi sir –zamijeniti svježim sirom bez laktoze ili dimljenim tofu-om
Puding – pripremiti domaći puding s mlijekom bez laktoze ili s biljnim zamjenama za mlijeko pr. sojino, rižino, zobeno obogaćeno kalcijem (+Ca); sojin puding                                                                                                                                                                            
Maslac – koristiti meki margarinski namaz ili maslac bez laktoze                                                                             
Voćni jogurt – koristiti sojin voćni jogurt ili sojin jogurt + voće ili jogurt bez laktoze + voće                     
Mliječni namaz – koristiti namaz koji nije na bazi mlijeka (npr. namaz od slanutka ili meki margarinski namaz)
Zamjena za gluten:
Bezglutenski proizvodi (kruh, tjestenina, keksi, krekeri….)
 

Glavna kuharica: Milana Dujlović
Povjerenstvo za odobrenje: ravnatelj Ivan Kostanjski, prof.