Školski jelovnik
Tjedni jelovnik od 20. siječnja do 24. siječnja
DATUM | DORUČAK MLIJEČNI OBROK | RUČAK | UŽINA | DORUČAK 3. – 8. R. MLIJEČNI OBROK |
20.01.2025. | Piroška Jogurt lgg | Rizi-bizi Pohana piletina Cikla salata | puding | Piroška Jogurt lgg |
21.01.2025. | Marelica kroasan kakao | Špagete bolonjez Kiseli krastavci | voće | Marelica kroasan kakao |
22.01.2025. | Školska pizza sok | Kelj varivo sa ječmenom kašom i junetinom Kruh sa sjemenkama | Dukatino gric | Školska pizza Sok voće |
23.01.2025. | Pureća šunka na kukuruznom kruhu sa maslacom Čokoladno mlijeko | Pečeni batak/zabatak Mlinci Zelena salata | voće | Pureća šunka na kukuruznom kruhu sa maslacom Čokoladno mlijeko |
24.01.2025. | Žitne pahuljice sa mlijekom banana | Varivo od grahorica i korijenastog povrća Kruh voće | Putar štangica | Cao-cao Banana mlijeko |
Mlijeko –zamijeniti s kravljim mlijekom bez laktoze ili biljne zamjene za mlijeko pr. sojino, rižino, zobeno obogaćeno kalcijem (+Ca)
Jogurt, kefir, acidofil – zamijeniti jogurtom bez laktoze ilisojinim jogurtom
Svježi sir –zamijeniti zrnatim sirom bez laktoze
Tvrdi sir –zamijeniti svježim sirom bez laktoze ili dimljenim tofu-om
Puding – pripremiti domaći puding s mlijekom bez laktoze ili s biljnim zamjenama za mlijeko pr. sojino, rižino, zobeno obogaćeno kalcijem (+Ca); sojin puding
Maslac – koristiti meki margarinski namaz ili maslac bez laktoze
Voćni jogurt – koristiti sojin voćni jogurt ili sojin jogurt + voće ili jogurt bez laktoze + voće
Mliječni namaz – koristiti namaz koji nije na bazi mlijeka (npr. namaz od slanutka ili meki margarinski namaz)
Zamjena za gluten:
Bezglutenski proizvodi (kruh, tjestenina, keksi, krekeri….)
Alergija na orašaste plodove također se zamjenjuje
Povjerenstvo za odobrenje:
Ravnatelj: Ivan Kostanjski, prof.
Glavna kuharica: Milana Dujlović