Tjedni jelovnik od 13. listopada do 17. listopada

DATUMDORUČAK MLIJEČNI OBROKRUČAKUŽINADORUČAK 3. – 8. R. MLIJEČNI OBROK
13.10.2025.Croasan maslac, voćni čaj s limunom i medom  Grah varivo sa suhim mesom i ječmenom kašom, kruhVoćeCroasan maslac, voćni čaj s limunom i medom  
14.10.2025.Pureća šunka, margarinski namaz, kukuruzni kruh, probiotik LGG  Pirjana svinjetina s makaronima, zelena salata  VoćePureća šunka, margarinski namaz, kukuruzni kruh, probiotik LGG  
15.10.2025.Integralna pizza, sokGrašak varivo s junetinom i noklicama, kruh, voćeGris čokoladaIntegralna pizza, sok, voće
16.10.2025.Voćni jogurt, zrnin štangicaPohana pileća prsa, riža na mediteranski, cikla salataŠtrudla s jabukamaVoćni jogurt, zrnin štangica
17.10.2025.Lino-lada na polubijelom kruhu, mlijeko  Salata od tuneBananaLino-lada na polubijelom kruhu, mlijeko  
Nadopuna za laktoza intoleranciju:
Mlijeko –zamijeniti s kravljim mlijekom bez laktoze ili biljne zamjene za mlijeko pr. sojino, rižino, zobeno obogaćeno kalcijem (+Ca)
Jogurt, kefir, acidofil – zamijeniti jogurtom bez laktoze ili sojinim jogurtom
Svježi sir – zamijeniti zrnatim sirom bez laktoze
Tvrdi sir – zamijeniti svježim sirom bez laktoze ili dimljenim tofu-om
Puding – pripremiti domaći puding s mlijekom bez laktoze ili s biljnim zamjenama za mlijeko pr. sojino, rižino, zobeno obogaćeno kalcijem (+Ca); sojin puding
Maslac – koristiti meki margarinski namaz ili maslac bez laktoze
Voćni jogurt – koristiti sojin voćni jogurt ili sojin jogurt + voće ili jogurt bez laktoze + voće
Mliječni namaz – koristiti namaz koji nije na bazi mlijeka (npr. namaz od slanutka ili meki margarinski namaz)
Zamjena za gluten:
Bezglutenski proizvodi (kruh, tjestenina, keksi, krekeri….)
Alergija na orašaste plodove također se zamjenjuje.

Povjerenstvo za odobrenje:
Ravnatelj: Ivan Kostanjski, prof.
Glavna kuharica: Milana Dujlović