Školski jelovnik
Tjedni jelovnik od 10. studenoga do 14. studenoga
| DATUM | DORUČAK MLIJEČNI OBROK | RUČAK | UŽINA | DORUČAK 3. – 8. R. MLIJEČNI OBROK |
| 10.11.2025. | Zvrk s mesom, kiselo mlijeko | Varivo od mahuna s bijelim mesom, kruh, voće | Puding vanilija/čokolada | Zvrk s mesom, Fortia, mandarine |
| 11.11.2025. | Namaz od lješnjaka na kruhu, voćni čaj s limunom i medom | Tjestenina carbonare, zelena salata | Banana | Kinder maxi king, banana, mlijeko |
| 12.11.2025. | Integralna pizza, sok | Junetina u umaku od povrća, žganci | Voće | Integralna pizza, sok |
| 13.11.2025. | Sirni namaz na kruhu sa sjemenkama, čokoladno mlijeko | Rižoto od teletine, kupus salata | Kompot od breskvi, keksi integralni | Sirni namaz na kruhu sa sjemenkama, čokoladno mlijeko |
| 14.11.2025. | Svitak sa sjemenkama i sirom, mlijeko | Varivo od graha, tamni kruh | Vindino | Vindino, prstići |
Mlijeko –zamijeniti s kravljim mlijekom bez laktoze ili biljne zamjene za mlijeko pr. sojino, rižino, zobeno obogaćeno kalcijem (+Ca)
Jogurt, kefir, acidofil – zamijeniti jogurtom bez laktoze ili sojinim jogurtom
Svježi sir – zamijeniti zrnatim sirom bez laktoze
Tvrdi sir – zamijeniti svježim sirom bez laktoze ili dimljenim tofu-om
Puding – pripremiti domaći puding s mlijekom bez laktoze ili s biljnim zamjenama za mlijeko pr. sojino, rižino, zobeno obogaćeno kalcijem (+Ca); sojin puding
Maslac – koristiti meki margarinski namaz ili maslac bez laktoze
Voćni jogurt – koristiti sojin voćni jogurt ili sojin jogurt + voće ili jogurt bez laktoze + voće
Mliječni namaz – koristiti namaz koji nije na bazi mlijeka (npr. namaz od slanutka ili meki margarinski namaz)
Zamjena za gluten:
Bezglutenski proizvodi (kruh, tjestenina, keksi, krekeri….)
Alergija na orašaste plodove također se zamjenjuje.
Povjerenstvo za odobrenje:
Ravnatelj: Ivan Kostanjski, prof.
Glavna kuharica: Milana Dujlović