preskoči na sadržaj

Osnovna škola Malešnica

 > Projekti
PROJEKTI

   Projekti škole... Zagorska razvojna agencija • Odluka o financiranju - "Pronađi me -  provedba aktivnosti dosega i obrazovanja neaktivnih mladih osoba u NEET  statusu"

eTwinning projekti 2021./2022.

Tijekom nastavne godine 2021./2022. učenici šestih razreda s profesoricom biologije Anom Bakarić uključeni su u dva eTwinning projekta: "Čarobni svijet kućnih ljubimaca"  i „Priroda kroz eko datume" .

Učenici tijekom sudjelovanja na projektu  izrađuju plakate, crteže, prezentacije i međusobno predstavljaju svoj rad. Sudjelovanjem u projektu sudionici razmjenjuju ideje, iskustava i primjere dobre prakse, razvijaju socijalne vještine i surađuju s učenicima iz različitih škola u Hrvatskoj i inozemstvu.

 

Čarobni svijet kućnih ljubimaca

Učenici kroz projekt predstavljaju i opisuju svog kućnog ljubimca. Informiraju ostale sudionike projekta o vrsti kojoj pripada njihov kućni ljubimac, istražuju neke posebnosti vezanih uz njih te opisuju na koje se sve načine brinu o svom ljubimcu. Učenici kroz razne aktivnosti osvješćuju važnost brige o biljkama i životinjama te o potrebi spašavanja napuštenih životinja u skloništima ili udomljavanjem.

 

Priroda kroz eko datume

Čovjek svojim svakodnevnim aktivnostima ugrožava biljni i životinjski svijet te onečišćuje naš okoliš. Ugroženi su voda, zrak i tlo kao prirodna staništa biljaka i životinja te je smanjenja biološka raznolikost našeg planeta. Učenici se kroz projekt usmjeravaju kako svakodnevno živjeti u skladu s prirodom i održivim razvojem. Sudjelovanjem u projektu učenici će istraživati prirodu, biljke i životinje, naučiti kako ih zaštititi, obilježavati ekološki važne datume te će međusobno izmijeniti svoja znanja i iskustva.

Tekst i objava: Ana Bakarić, prof.


Višejezična slikovnica

Projekt tematske slikovnice naziva „Lijepa naša Hrvatska“ ostvarili su učenici 5. razreda uz pomoć svojih učitelja: prof. Sanje Bosak, prof. Irene Pehar Miklenčić, prof. Irene Sabadoš, prof. Francis Kodžoman, prof. Tamare Bosnar Musije, prof. Miroslave Šovanj Spajić te uč. Iskre Žderić Biberdžić. 

Slikovnica pomaže u razvijanju govora, bogaćenju djetetova emocionalnog doživljavanja i izražavanja. Prvenstvena joj je namjena da pobudi dječju maštu i kreatvnost približavajući im i nepoznatu okolinu.

„Lijepa naša Hrvatska“ tematska je slikovnica o ljepotama Lijepe Naše. Naši kreativni petaši izrazili su svoje doživljaje zemlje u kojoj žive poklonivši nam pravu riznicu riječi, misli i crteža.


eTwinning projekti 2020./2021.

 Tijekom nastavne godine 2020./2021. učenici petih i sedmih razreda s profesoricom biologije Anom Bakarić uključeni su u dva eTwinning projekta: "Izrada i uporaba modela u nastavi"  i „Zaštitimo naš planet Zemlju" .

 

Izrada i uporaba modela u nastavi

U projekt „Izrada i uporaba modela u nastavi“ uključeni su učenici sedmih razreda. Tijekom nastave biologije i dodatne nastave učenici izrađuju modele stanica, organa, organizama, dijelova tijela, dijelove staništa i slično, od različitog materijala. Izrađeni modeli služe u boljem shvaćanju prirode i živih bića, a posebice u boljem razumijevanju anatomskih struktura.

Sudjelovanjem na projektu i suradnjom s učenicima različitih škola učenici sedmih razreda pokazuju svoju kreativnost, obogaćuju svoje znanje,  izmjenjuju ideje, razvijaju socijalne vještine i stječu nova poznanstva s učenicima sličnih interesa.

 

 

Zaštitimo naš planet Zemlju                            

U projekt „Zaštitimo naš planet Zemlju“ uključeni su učenici petih razreda.

Učenici u sklopu projekta  istražuju što sve utječe na naš planet, kako ga zaštititi te što činiti kako bismo unaprijedili život na njemu bez onečišćenja okoliša i bez uništavanja biološke raznolikosti.

Nakon istraživanja učenici izrađuju plakate, crteže, prezentacije i međusobno predstavljaju svoj rad. Sudjelovanjem na projektu sudionici razmjenjuju ideje, iskustava i primjere dobre prakse, razvijaju socijalne vještine i surađuju s učenicima iz različitih škola.

 

     

           

 

 

 

 

 

 

Tekst: Ana Bakarić, prof.


Stilovi učenja učenika s obzirom na senzorni modalitet

Svaki učenik ima svoj jedinstven način na koji usvaja novo gradivo. Stil učenja učenika omiljeni je način kako učenik uči-pribavlja, obrađuje i pohranjuje obavijesti da bi se njima služio (A. Grgić i Z. Kolaković, 2010. ). Stilovi učenja učenika su jedinstveni način primanja informacija svakog pojedinca koji uključuju i kognitivne i afektivne i fiziološke oblike (Sunko 2008.). 

Istraživanje o stilovima učenja u našoj školi napravile su prof. biologije Ana Bakarić i pedagoginja Katarina Posavec.

Rezultate istraživanja pogledajte u priloženom dokumentu. 

Priloženi dokumenti:
Istrazivanje Stilovi ucenja.docx


ŠKOLSKI PROJEKT – PRVA POMOĆ ZA SVE

Školski projekt „Prva pomoć za sve“ ostvaren je u sklopu izvannastavne aktivnosti Prva pomoć, za učenike sedmih razreda pod vodstvom prof. Ane Bakarić.

Cilj projekta bio je upoznati sve učenike sedmih razreda s osnovama prve pomoći.

Aktivnosti provedene u projektu su:

  • dodatna edukacija učenika koji sudjeluju u projektu uz pomoć volontera Crvenog križa
  • sastavljanje upitnika o poznavanju osnova prve pomoći i provođenje upitnika među kolegama u svom razredu
  • na satovima razrednika i biologije učenici polaznici Prve pomoći  provodili su edukaciju ostalih učenika o postupcima prve pomoći (pravila i ciljevi prve pomoći, poziv hitnoj pomoći, prioriteti u zbrinjavanju ozljeda, gušenje stranim tijelom, prestanak disanja i rada srca, opekline, imobilizacije, nesvjesno stanje).

Nakon provedenih aktivnosti učenici sedmih razreda obogatili su svoje znanje o postupcima pružanja prve pomoći.

   

 

 


Kalendar
« Svibanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

E-DNEVNIK

   ZA UČENIKE I RODITELJE

RASPORED INFORMACIJA

  

RASPORED ZVONA


   

ŠKOLSKA PREHRANA

OLAKŠICE
Brojač posjeta
Ispis statistike od 19. 11. 2019.

Ukupno: 163379
Ovaj mjesec: 4152
Ovaj tjedan: 1301
Danas: 62
CMS za škole logo
Osnovna škola Malešnica / Ante Topića Mimare 36, HR-10000 Zagreb / os-malesnica-zg.skole.hr / ured@os-malesnica-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju