2022-04-11 13:19:09

Edukativni program Muzeja za umjetnost i obrt u OŠ Malešnica

Muzej za umjetnost i obrt,  u okviru EU projekta Art Nouveau2 - Sustainable protection and promotion of Art Nouveau heritage in the Danube Regionproveo je edukativni program u 1.d razredu i 4.e razredu naše škole.

Edukativni program osmišljen je u svrhu promoviranja i predstavljanja stilskog razdoblja secesije učenicima, a provode ga muzejski pedagozi.

Program se provodi kroz kreativne radionice koje pokrivaju tri tematske cjeline koje vežemo uz stilsko razdoblje secesije, a odabir radionica ovisi o dobnim skupinama sudionika te dogovoru s nastavnikom.

Klikom na više možete pročitati o kreativnm radionicama te pogledati učeničke radove nastale na njima. 

1. Kreativna radionica vitraja - održana je u 1.d razredu

Vitraji koje možemo pratiti od gotičkog razdoblja, u razdoblju secesije često su se koristili u profane svrhe. Sudionici su prvo kratko upoznati s pojmom vitraja te kroz daljnju priču o istima i gledajući primjere uvode se u kreativnu radionicu u kojoj će koristeći paus papir, crni hamer papir i tuš u boji stvoriti vlastite vitraje. 

 

2. Nakit sa secesijskim motivima - održana je u 4.e razredu

Na ovoj radionici učenici su se okušali u izradi nakita, inspirirani secesijskim motivima koji se nalaze na predmetima iz fundusa Muzeja za umjetnost i obrt te na ukrasima secesijske arhitekture. Nakit su izrađivali modeliranjem žice.

 

Učeničke radove pogledajte OVDJE.


Osnovna škola Malešnica