2022-04-10 09:36:58

Predstava "Ah ta lektira, ne da mi mira"

Krajem ožujka, u našoj školi izvedena je predstava "Ah ta lektira, ne da mi mira", u kojoj su uživali učenici 3.a, 3.b, 3.d, 4.a, 4.b, 4.c i 4.d razreda.

Riječ je o glumačko-lutkarskoj predstavi, a glavni likovi su Veki i Vanja, brat i sestra koji moraju pročitati lektire. Dok se Vanja veseli pročitati svoju lektiru, Veki se odlučuje na kratki sadržaj s interneta, zbog čega među sestrom i bratom kreće rasprava i svađa. Zatim oživljavaju likovi Crvenkapice i Petra Pana koji govore o važnosti čitanja. 

Predstava je zabavna, dinamična i šalje pozitivne i važne poruke o knjigama, čitanju i lektiri. Glumci su Jakov Jozić, Hana Kunić i Jan Novosel.

Učenici su bili oduševljeni ovom predstavom i poželjeli su ponovno pogledati neku sličnu, a ovo su neki od njihovih komentara: "Predstava je zakon", "Najbolja predstava ikad", "Muzika je bila super, ja sam i zaplesao", "Najbolji je bio Vuk, ima fora glas i glumac je super glumio", "Meni je bilo najbolje kada su se Crvenkapica i Petar Pan skoro poljubili", "Najbolje je bilo kada je Crvenkapica išla ukrasti mobitel", "Najbolje je bilo kada se Veki vozio na motoru"...

Predstavu je u našoj školi popratio i Matej Fuček, novinar s portala srednja.hr, a njegov osvrt možete pročitati na sljedećoj poveznici.

Klikom na "više" pogledajte nekoliko fotografija s predstave i pročitajte osvrt učenice 4.a razreda. 

Pripremila: Valentina Namesnik, stručna suradnica knjižničarka


Osnovna škola Malešnica