2016-07-01 15:51:40

Održan 4. PAFF (Petrijanec Amateur Film Festival)

Filmska ekipa OŠ Malešnica sudjelovala je po prvi put na Filmskom festivalu PAFF u Petrijancu i Varaždinu. 

4. PAFF (Petrijanec Amateur Film Festival) održan je 3. i 4. lipnja 2016. godine. Festival je osmislila i pokrenula učiteljica njemačkoga jezika Valerija Paljak. 

Fotografije možete pogledati ovdje.

Cilj je Festivala promocija njemačkog jezika i kulture, stoga su svi filmovi prikazani na Festivalu snimljeni na njemačkom jeziku.

Festival je ove godine po prvi puta osim revijalnog dobio i edukativni karakter te se zbog toga održavao u dva dana. U petak 3. lipnja u OŠ Petrijanec održane su radionice koje su vodile studentice Akademije likovnih umjetnosti Lucija Oroz i Mateja Štefinščak na temu „Animacija i montaža“. Radionicama je prisustvovalo 40-ak učenika iz Varaždinske, Međimurske i Grada Zagreba.

Na Festival se ove godine prijavilo ukupno 10 škola iz Varaždinske i Međimurske županije te tri škole iz Grada Zagreba. To su uz domaćine OŠ Petrijanec, OŠ Cestica, OŠ Vidovec, OŠ Beletinec, 2. OŠ Varaždin, 1. OŠ Čakovec, OŠ Sveti Martin na Muri, OŠ Žitnjak, OŠ Malešnica i OŠ Kajzerica.

 Drugi dan festivala, u petak 4. lipnja,  prikazane su  projekcije filmskih uradaka u kinu Galeriji u centru Varaždina. Učenici su sa svojim mentorima pripremili 13 filmova te smo mogli zaista uživati u različitim žanrovima, temama, tehnikama snimanja filmova kojima su učenici prikazali zavidnu razinu poznavanja njemačkog jezika, filmskih trikova ali i ogromnu količinu mašte i kreativnosti koje su ovogodišnjim filmskim uratcima dale posebnu draž.

Pokrovitelji PAFF-a jesu: Općini Petrijanec, EKULT te Kino Galerija.

 

Irena Pehar Miklenić i Sanja Bosak

 

 


Osnovna škola Malešnica