preskoči na sadržaj

Osnovna škola Malešnica

HRVATSKI JEZIK [Sanja Bosak]

PONAVLJALICE - 5. RAZRED

VELIKO POČETNO SLOVO  

PROMJENJIVE I NEPROMJENJIVE RIJEČI 

PRIJEDLOZI 

PRILOZI 

 

SMOTRE, NATJECANJA, REVIJE

DRUGA NAGRADA UČENICI ANGELINI MILETIĆ (7. B) NA DRŽAVNOM LITERARNOM NATJEČAJU "ZELENA GRANČICA"

Literarni natječaj dječjega stvaralaštva  "Zelena grančica" pokrenula je OŠ Žuti brijeg iz Zagreba, financira ga Zaklada Rehobot (Srebrnjak 127a), a vodi koordinatorica Marina Krpan, profesorica hrvatskoga jezika u istoimenoj školi. Učenici hrvatskih osnovnih škola natječu se u trima kategorijama: dječja duhovna poezija, dječja haiku poezija i dječja foto haiga. Predsjednici triju povjerenstava bili su ugledni hrvatski književnici Božidar Prosenjak i Vlatko Majić te nagrađivana fotografkinja Smiljana Gerlich. Naša učenica Angelina Miletić (7. b) osvojila je drugu nagradu svojom haigom "Putovanje".

Na poveznici možete pogledati haige učenika 7. b i 7. c odjela.

"ZELENA GRANČICA" (10. 6. 2021.)

 

TREĆA NAGRADA FILMSKOJ DRUŽINI OŠ „MALEŠNICA“, ZAGREB

Od od 5. do 8. listopada 2016. u bili smo u Makarskoj gdje smo pogledali 83 filma djece osnovnoškolske dobi iz cijele Hrvatske, i to u sedam službenih projekcija. Naravno, i naš je film bio među njima, a prikazivao se u drugoj projekciji. Naš film „Školarije“ osvojio je treću nagradu zbog čega smo  uistinu jako ponosni jer smo izabrani između mnogih izvrsnih filmovima Revije. Predstavnici filmske družine OŠ Malešnica bili su učenici 8.b odjela Laura Smolek i Dominik Šavorić koji su na upite žirija o svojem filmu rekli:„Dobro smo se zabavljali, a i željeli smo potaknuti profesore i spremačice da nauče njemački jezik.“ 

Fotografije možete pogledati ovdje.

 

UKRATKO O 54. REVIJI HRVATSKOG FILMSKOG STVARALAŠTVA DJECE

Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva djece jedina je manifestacija u Hrvatskoj posvećena isključivo filmskom stvaralaštvu osnovnoškolaca. Jednom godišnjem, svaki puta u drugom gradu, okupe se ponajbolji najmlađi hrvatski filmski stvaraoci i njihovi mentori. I ne samo to. U četiri dana Revije na filmskom platnu nađe se sam vrh hrvatske osnovnoškolske kinematografije.

Na samu je Reviju prijavljeno čak 197 filmskih radova djece osnovnoškolske dobi iz cijele Hrvatske, od čega je nakon selekcije za ulazak u službenu konkurenciju prošlo njih 83, a Selekcijska komisija bila je u sastavu: Josip Krunić (pedagog), Diana Nenadić (filmska kritičarka) i Slaven Zečević (filmski montažer).

O nagradama u kategorijama animirani, dokumentarni, igrani film, TV reportaža i slobodni stil odlučivao je Ocjenjivački sud u sastavu: producentica Jacqueline Cosgrove iz Australije, novinarka i savjetnica u Uredu pravobraniteljice za djecu Maja Flego, redateljicaKristina Kumrić, direktor fotografije Boris Poljak i animatorica Petra Zlonoga. Osim nagrada odraslih, nagrade je davao i Internacionalni žiri djece iz Makedonije, Albanije, Slovenije, Italije i iz Hrvatske.

54. Reviju hrvatskog filmskog stvaralaštva djece organizirali su Hrvatski filmski savez i Udruga Dokuma,  i to pod pokroviteljstvom HAVC-a, HZTK-e, Grada Makarske, TZ grada Makarske i Hotela Makarska d.d., uz partnerske organizacije SUNCE Makarska i Savjetovalište Lanterna.

ČETIRI DANA U MAKARSKOJ

Od od 5. do 8. listopada 2016. u bili smo u Makarskoj gdje smo pogledali 83 filma djece osnovnoškolske dobi iz cijele Hrvatske, i to u sedam službenih projekcija. Naravno, i naš je film bio među njima, a prikazivao se u drugoj projekciji. Makarsku je posjetilo više od 120 sudionika filmskih družina iz osnovnih škola, klubova i udruga iz cijele Hrvatske. Naš film „Školarije“ osvojio je treću nagradu zbog čega smo  uistinu jako ponosni jer smo izabrani između mnogih izvrsnih filmovima Revije. Predstavnici filmske družine OŠ Malešnica bili su učenici 8.b odjela Laura Smolek i Dominik Šavorić koji su na upite žirija o svojem filmu rekli: „Dobro smo se zabavljali, a i željeli smo potaknuti profesore i spremačice da nauče njemački jezik.“

KRITIKE

 Evo što su rekli članovi Selekcijske komisije i Ocjenjivačkoga suda za film „Školarije“:

JOSIP KRUNIĆ (profesor hrvatskoga jezika, pedagog i jedan od utemeljitelja metodike dječjeg filmskog stvaralaštva u Hrvatskoj): Čista petica za Školarije. Sjajna motivacija za učenje njemačkoga jezika. Filmska izvedba za pet!

DIANA NENADIĆ (filmska kritičarka i spisateljica): Nagovoriti cijelu školu, od učenika i nastavnika do čistačice i podvornice, da uče njemački jezik i na njemu čak i glume, doista je ambiciozan plan. napraviti od tog jezičnog eksperimenta, kao i od već otrcanih „školarija“ (od prepisivanja, kašnjenja i markiranja do prvih ljubavi) - zabavan film, posebno je umijeće. Ovoj germanofonioj ekipi i to je uspjelo.

SLAVEN ZEČEVIĆ (filmski montažer): Ova školska igrarija na njemačkom ima duhovitih momenata i svi se uključeni dobro zabavljaju. Prolazeći kroz važne pojmove školovanja poput šalabahtera i sl., gledatelj mora primijetiti velik trud oko ogranizacije i provedbe zamišljenog.

KRISTINA KUMRIĆ (redateljica): Ovo je film s nevjerojatnim kolažem slika i scena iz školskoga života. Naprosto osvaja dosjetljivošću. Gluma je u skečevima izvrsna, čak bolja od nekih igranih filmova. Pohvaljujem!

Sanja Bosak, prof. hrvatskoga jezika i Irena Pehar Miklenić, prof. njemačkoga jezika

 

_______________________________________________________________________________________________________________________________

Otvorite dokumente i pogledajte što je sve postigla prof. Bosak sa svojim vrijednim učenicima.

 Lidrano: Svemirska priča  yes  [KLIK]

Županijsko natjecanje u poznavanju njemačkoga jezika 2015./2016.  

Održan 4. PAFF (Petrijanec Amateur Film Festival)

54. Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva djece

TALENT SHOW 2016

 


Kalendar
« Lipanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

E-DNEVNIK

   ZA UČENIKE I RODITELJE

RASPORED INFORMACIJA

  

RASPORED ZVONA


   

ŠKOLSKA PREHRANA

OLAKŠICE
Brojač posjeta
Ispis statistike od 19. 11. 2019.

Ukupno: 169329
Ovaj mjesec: 4259
Ovaj tjedan: 923
Danas: 76
CMS za škole logo
Osnovna škola Malešnica / Ante Topića Mimare 36, HR-10000 Zagreb / os-malesnica-zg.skole.hr / ured@os-malesnica-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju